HRT i ALU - Sporazum o suradnji

Sporazum o suradnji u proizvodnji vizualnih djela

Hrvatska radiotelevizija i Akademija likovnih umjetnosti potpisale su u četvrtak na Prisavlju Sporazum kojim  se definiraju načela dugoročne suradnje između dviju institucija na područjima od zajedničkog interesa.

Sporazum su potpisali Glavni ravnatelj HRT-a Goran Radman u ime HRT-a te u ime  ALU-a dekan izv. prof. art.  Aleksandar Battista Ilić.

Dvije će institucije surađivati na područjima poput video radova kratke forme, kratkih animiranih filmova,  te vizualnih djela u zajedničkoj produkciji.

Također, među područjima suradnje su i usavršavanje studenata ALU-a na proizvodnji djela u produkciji HRT-a, na području grafičkog dizajna te kulturnih sadržaja.

„Postoji obostrano visoka želja i očekivanja oko toga da u svim segmentima naših očekivanja i nadležnosti po prvi puta uspostavimo jednu organiziranu i stabilnu suradnju. Želimo obogatiti vrijednost sadržaja kojeg nudimo našim građanima kroz naše medijske platforme.“, rekao je Glavni ravnatelj.

Sporazumom se također  regulira i sudjelovanje profesora i studenata viših godina ALU-a na realizaciji zajedničkih projekata, a  HRT se sa svoje strane obvezuje omogućiti njihovo sudjelovanje.

„Bez kreativnih resursa nema razvoja ni dodane vrijednosti, inovativnosti ni industrije. Ovdje govorim o umjetnosti, vi kao javna televizija imate prostora da to komunicirate kao vrijednost prema van.“, rekao je dekan ALU-a.

Više vidjeti na: http://hrtprikazuje.hrt.hr/hrt-i-alu-potpisali-sporazum-o-suradnji-u-proizvodnji-vizualnih-djela