Essl Art Award 2015 - proglašeni dobitnici

Proglašeni dobitnici nagrade ESSL ART AWARD CEE 2015

Sinoć su u Muzeju suvremene umjetnosti proglašeni dobitnici nagrade ESSL ART AWARD CEE 2015. Dobitnici dviju jednakovrijednih nagrada ESSL ART AWARD CEE u iznosu od 3.500 EUR su Neven Petrović i Nina Kamenjarin, koji su ujedno dobili i pozivnicu na grupnu izložbu „Diversity of Voices“ u Muzeju Essl u Klosterneuburgu kod Beča. Pozivnicu VIG SPECIAL INVITATION društva Wiener Städtischer Versicherungsverein dobila je Petra Mrša. Ta je pozivnica istodobno honorar od 1.000 EUR za izradu umjetničkog djela, a obuhvaća i sudjelovanje na grupnoj izložbi u Ringturmu u Beču, u sjedištu grupacije. Nagrade im je uručila utemeljiteljica nagrade i muzeja Essl Agnes Essl, koja je dodatnu pozivnicu za predstavljanje svojih radova u tome muzeju predala Alenu Kasumoviću (ALU Zagreb).

Nagrada ESSL ART AWARD CEE održava se u osam zemalja sudionika, u Bugarskoj, Hrvatskoj, Rumunjskoj, Slovačkoj, Sloveniji, Češkoj, Turskoj i Mađarskoj, gdje se projekt smatra zalogom za budućnost mladih umjetnica i umjetnika. Nagradu ESSL ART AWARD CEE dodjeljuju: muzej Essl i glavni sponzor Wiener Städtische Versicherungsverein, glavni dioničar grupacije VIENNA INSURANCE GROUP. U svakoj se zemlji održava „Nominees‘ Exhibition“ s deset radova koje odabere međunarodni žiri.

Izložbom su uz laureate predstavljeni još Igor Ilić, Liberta Mišan, Ana Mušćet (ALU Zagreb), Marina Paulenka, Mario Udženija (ALU Zagreb) i Ino Zeljak, a izložba je otvorena do 31. svibnja 2015.

Brošura