Kako do stipendije?

Postoje razne vrste stipendija koje je moguće pronaći na webu npr. Stipendije Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, Sveučilišne stipendije, Stipendije Grada Zagreba, Stipendije raznih županija i općina u RH, Top stipendija za top studente, Stipendije za branitelje, „brucoše“, Stipendije i novčane pomoći raznih tvrtki.

Korisni linkovi za pretraživanje natječaja za ostvarivanje prava na stipendiju:

www.stipendije.info  

www.mzos.hr Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa

www.unizg.hr Sveučilište u Zagrebu

www.mobms.hr Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti RH

www.nzpuss.hr Nacionalna zaklada za potporu učeničkom i studentskom standardu

Osim pretraživanja weba, korisno je pratiti oglasne ploče ALU, medije kao što su; TV, Novine, Narodne novine i konačno obratiti se u studentsku referadu radi informacija i pomoći.

Preporučamo odlazak na sajam stipendija koji se održava svake godine  u Nacionalnoj i sveučilišnoj biblioteci u Zagrebu. 

Da bi postali stipendist neke institucije prvo se morate javiti na objavljeni natječaj, udovoljavati uvjetima natječaja, ispuniti određene prijave, obrasce, te dostaviti svu potrebnu dokumentaciju u određenom roku.

Većina natječaja za ostvarivanje prava na stipendiju uvjetuje redovito i uspješno studiranje tako da je prosjek ocjena i ostvareni ECTS bodovi jedan od značajnijih elemenata.

Bitno je pročitati sve uvjete i pravila natječaja i u roku dostaviti potpunu dokumentaciju.

STIPENDIJE

Link na aplikaciju

Aplikacija posvećena stipendijama napravljena je kako bi se studentima olakšalo praćenje, spremanje i dijeljenje dostupnih informacija o aktualnim stipendijama. Aplikacija je u ranoj fazi razrade, te funkcionira kao sučelje za pregled stipendija i raznih natječaja vezanih uz sve studijske razine.
Sretno sa stipendijama!