Sveučilište u Zagrebu

Na Sveučilištu u Zagrebu ustanovljena je Rektorova nagrada u svrhu poticanja znanstvenoistraživačkog, stručnog i umjetničkog rada te promicanja studentskoga stvaralaštva.

Natječaj za Nagradu raspisuje se početkom kalendarske godine za akademsku godinu u tijeku.

Objavljuje se na oglasnim pločama i mrežnim stranicama Sveučilišta u Zagrebu i svih njegovih sastavnica.

Pravo natjecanja za Nagradu imaju svi studenti preddiplomskih i diplomskih studija Sveučilišta u Zagrebu.

Rektor svake akademske godine može dodijeliti i jednu ili više posebnih nagrada skupini studenata za izniman uspjeh u javnome nastupu ili djelovanju (dramske, likovne, glazbene ili sportske skupine, studentske udruge i sl.).

Više o Rektorovoj nagradi i posebnim nagradama na: poveznici.

Akademija likovnih umjetnosti

Akademija likovnih umjetnosti donijela je posebne mjere kako bi motivirala studente na veće zalaganje i učenje (nagrade, priznanja i ostalo). Ovisno o vrsti, nagrade mogu biti novčane ili drugog oblika (primjerice upis doktorskog studija, skraćeni studij, upis dodatnih ECTS bodova i dr.)

Detaljnije informacije o nagradama i poticajima mogu se naći u Pravilniku o studiranju: PDF dokument.

Natječaji

Tijekom akademske godine na mrežnim stranicama i oglasnim pločama ALU objavljuju se pozivi za razne natječaje na kojima studenti mogu sudjelovati. Nagrade na natječajima mogu biti novčane, u vidu organizirane izložbe, otkupa ili izvedbe rada i sl.

Studenti ALU već niz godina redovito sudjeluju na manifestaciji Pasionska baština (http://www.pasionska-bastina.com/) i Essl award (http://www.essl.museum/esslartaward), na kojima se dodjeljuje nagrada za likovni rad.

Ostali natječaji mogu se pogledati na stranici Natječaji - aktualno.