Praizvedba komedije '#Priležnici' u Komediji

Praizvedba Rektorovom nagradom nagrađene glazbene komedije '#Priležnici' u četvrtak, 4. srpnja 2019. U zagrebačkom gradskom kazalištu Komedija, Kaptol 9.

Praizvedba glazbene komedije '#Priležnici' održat će se u četvrtak, 4. srpnja, u Zagrebačkom gradskom kazalištu 'Komedija', s početkom u 19,30 sati. '#Priležnici' su u tim okupili preko 70 studenata; od dramskih izvođača, opernih pjevača, zbora i orkestra. Ulaz će biti slobodan!

Glazbena komedija #Priležnici predstavlja šestero grandioznih ikona operne tradicije: Violettu Valery, Evgenija Onjegina, Don Giovannija, Dorabellu, Carmen i Figara, spaja njihove priče i odvodi ih u svijet kušnji suvremenoga hedonizma.

Riječ je o projektu za koji je pet studentica dobilo Rektorovu nagradu za 2019. godinu. Dramaturginja, autorica libreta i redateljica projekta je Dorotea Šušak, studentica Akademije dramske umjetnosti. Studentica Muzičke akademije Linda Uran protagonistica je, ali i skladateljica cjelokupnoga djela. Rad na #Priležnicama ujedno je i njezin diplomski rad, baš kao i kostimografkinji na projektu, studentici Tehnološko-tekstilnoga fakulteta Petri Anić Božić. Scenografiju potpisuje Laura Brcković, videoanimacija djelo je Lucije Oroz, a za produkciju i koreografiju zadužen je Bojan Valentić. Barbara Kajin, tek diplomirana maestra dirigirat će #Priležnike.

Budući da je riječ o suradnji studenata različitih fakulteta, #Priležnici predstavljaju značajno djelo na razini cjelokupne akademske zajednice.

Također, osim praizvedbe u četvrtak, #Priležnici će na scenu Zagrebačkog gradskog kazališta „Komedija“ stupiti i dan nakon, u petak, 5. srpnja 2019.

Više vidjeti na: https://m.facebook.com/events/451998862024601

Vijest s web stranice: https://www.culturenet.hr/default.aspx?id=92003