Poziv na radionicu Burza grešaka 2.019

Nesvakidašnja radionica pod nazivom BURZA GREŠAKA 2.019 održat će se početkom rujna u Pogonu Jedinstvo. Poziv je otvoren svima, a umjetnički alati koje na radionici predstavljamo mogu biti zanimljivi i korisni i izvedbenim profesionalcima i studentima različitih humanističkih i umjetničkih te društvenih usmjerenja.

BURZA GREŠAKA 2.019 je naziv petodnevne radionice sa sretnim završetkom, tijekom koje izvođačice radova Dora Kokolj i Anja Pletikosa polaznike vode kroz svijet grešaka u priči i pokretu.

Nakon što su 2016. zajedno s nekolicinom suradnika iz svijeta izvedbenih umjetnosti ušle u fazu greškanja, Dora Kokolj, plesačica i koreografkinja, i Anja Pletikosa, dramaturginja, greškama se rado vraćaju. Ovoga puta u Pogonu Jedinstvo za zainteresirane studente i mlade pofesionalce osmislile su petodnevnu radionicu na kojoj će, kroz filozofska razmatranja i nefilozofske mjere opreza, pristupiti pojmu greške i njegovom plesnom i dramaturškom oblikovanju. Što su greške u pokretu, a što u priči? Može li se greška poništiti? Kakve posljedice one imaju na one koji ih, svjesno ili nesvjesno, učestalo čine? Na radionici će se polaznici imati prilike prisjetiti nekih od najvećih grešaka u povijesti i istražiti kako ih tretirati na kazališni način.

Radionica je besplatna i traje od 2. do 5. rujna 2019. između 18 i 21 sat, a održava se u Velikoj dvorani Pogona Jedistvo.

Završna prezentacija s pripadajućom burzom grešaka bit će održana u petak 6.9. 2019. s početkom u 20 sati.

Detaljnu analizu prezentacije publika i izvođači će moći odraditi tijekom ranog popodneva 7. rujna uz kavu i šetnju nasipom.

Broj sudionika je ograničen, a prijave se do 1. rujna 2019. primaju na zaanjupletikosa@gmail.com