IZVEDBA KOJA SE DIRA izvedbena instalacija

Nakon sjajnog iskustva prošlog vikenda na Jabukovcu, s veseljem vas pozivamo i ovaj vikend na IZVEDBU KOJA SE DIRA u dvorištu oko zgrade Akademije na Jabukovcu 10. Subota ili nedjelja 28. i 29. rujna, između 12.00 i 14.00 sati (pozvani ste doći i otići bilo kada u predviđenom razdoblju). Prognoza je dobra, pa se nadam da se vidimo!

Autorice: Zrinka Šimičić Mihanović i Marina Bauer

Izvođači i sustvaratelji: Viktoria Bubalo, Iva Hladnik, Sven Jakir, Zvonimir Kvesić,Tea Maršanić, Ivana Pavlović, Vladimira Šančić

Foto: Jasenko Rasol, Lara Varat

Izvedba koja se dira poziva na zajedničko kretanje koje ne vjeruje u jasnu granicu između prakse i izvedbe, onih koji izvode, onoga što je izloženo i onih koji promatraju. Svi smo istodobni sudionici i svjedoci događanja te dijelimo odgovornost za doživljeno i viđeno, polazeći od iskustva dodira i pokreta kao puta učenja o svijetu i uspostavljanja odnosa.

Izvedba koja se dira vodi okupljene kroz šest postaja – 'Pristanište', 'Vodiči za pokretanje', 'Otoci za bosonoge', 'Koreografija dodirom', 'Zatvorenih očiju' i 'Oblikuj se' – na različite načine pozivajući na gibanje i osluškivanje, izvana prema unutra ili iznutra prema van.

Ulaskom u prostor izvedbe postajete njenim dijelom.Trajanje određujete sami. Svaku postaju možete posjetiti više puta.

Više o Izvedbi koja se dira na stranicama:

http://multimedijalnakoliba.hr/projekti/36/18/sto-nastaje-izvedba-koja-se-dira;

https://www.facebook.com/events/503008573845908/

PLAKAT (Link na JPEG)