Tanja Vujasinović na Carta Infiniti

Tanja Vujasinović, vanjska docentica na Nastavničkom odsjeku ALU Zagreb, od 14. do 19. listopada sudjelovat će na interdisciplinarnoj radionici Carta Infinita u Parizu na temu Atlasa kulturnog pejzaža X. pariškog arondismana.  

Na radionici će sudjelovati stručnjaci i umjetnici raznih profila, od arhitekata,  urbanista i kustosa do likovnih umjetnika, fotografa i grafičkih dizajnera koji će doprinijeti vlastitim istraživačkim i umjetničkim prilozima. Rezultati projekta bit će izloženi u galeriji The Window u Parizu do 27. listopada.

Vujasinović je na projekt pozvana kao vizualna umjetnica i kustosica projekta Grad na drugi pogled koji se bavi umjetnošću u javnom prostoru, a s Cartom Infinitom dijeli sličnu metodologiju i pristup.

Carta Infinita je interdisciplinarni istraživački i participativni projekt koji kroz umjetničke i šire kulturne prakse istražuje kartografiju urbanog teritorija, a prvi put je realiziran u sklopu programa francuskog paviljona za 16. Bijenale arhitekture u Veneciji 2018. godine.

Galerija The Window je pariški izložbeni prostor specijaliziran za urbana istraživanja i umjetničke eksperimente u javnom prostoru. Projekt Grad na drugi pogled surađuje s umjetničkom direktoricom Catherine Bay od splitske sekvence Gn2p-a 2017. godine, a ove godine na projektu u Parizu La Ville au Deuxieme Regard koji je u tijeku.