Nani$ôka Group na ALU

Performans + razgovor s kolektivom Nani$ôka Group u četvrtak, 7. studenog 2019., u 15 sati, Akt sala, Akademija likovnih umjetnosti, Ilica 85.

Kolektiv Nani$ôka Group čini četvero francuskih umjetnika koji pristupaju tehnološkim temama putem multimedijskih praksi, performansa i instalacija. Do sada su, koristeći kolektiv kao polazišnu točku umjetničkog stvaranja, istraživali mnoge teme kao što su tehnološki otpad, ukrašavanje, stvaranje ugođaja zvukom i duhovnost, te pritom prikazali rituale koji leže u pozadini svakodnevne komunikacije.

U četvrtak, 7. studenog, u 15 sati, kolektiv Nani$ôka Group izvesti će petnaestominutni performans nakon kojeg će uslijediti razgovor s publikom. Kako pretvoriti posjetitelje izložbe u korisnike, što se događa kada se umjetnici okupe kako bi stvarali kao kolektiv, kada aplikacije postaju prostori osnaživanja…

Kolektiv Nani$ôka Group, laureat rezidencijalnog programa „Artist Collective Residencies“ Francuskog instituta, dolazi u Zagreb uz podršku udruga AKC, Format C i Medika. Događanje je organizirano u suradnji kolektiva Nani$ôka Group, Akademije likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu i Francuskog instituta u Hrvatskoj.