Dvije nove izložbe u Galeriji SC

Večeras, u ponedjeljak  16. prosinca u Galeriji SC održat će se otvorenja dviju izložbi s početkom u 20 sati!

Izložba radova studenata/ica završnih godina preddiplomskog i diplomskog studija Nastavničkog, Grafičkog i Kiparskog odsjeka ALU nastalih na radionici u okviru edukacijskog umjetničko istraživačkog projekta Matrice: Prostor slobode, te Navigator B autora Darka Masneca.

Matrice: Prostor slobode su Valerija Djanješić, Josip Drdić, Ana Juršić, Mihael Klanjčić, Petar Koši, Jelena Kovačev, Zdenko Mikša, Marianna Nardini, Matej Nišević, Ivana Stećuk, Elena Štrok i Iva Zagoda.

Voditeljice projekta i mentorice: red. prof. art Ines Krasić, red prof. art Mirjana Vodopija, as. Iva Ćurić (ALU)

Voditelj radionice: izv. prof. dr. sc. Ivan Mlinar (AF)

Edukacijski umjetničko istraživački projekt Matrice održava se od 2016. godine i svake je godine tematski fokusiran na određeni segment ili područje pojma matrice u proširenom polju umjetnosti i znanosti. Centralna aktivnost projekta je radionica koja se održava u Oblikovnoj likovnoj radionici Plemenitaš, u selu Plemenitaš u Gorskom kotaru.

Treća radionica u okviru projekta Matrice održana je od 6. do 14. srpnja 2019. godine s temom Matrice: Prostor slobode. Kroz predavanja, prezentacije, diskusije i radionice, studenti su istražili matrice u prostoru s arhitektonskog i urbanističkog, kartografskog, sociološkog, fizikalnog, matematičkog i drugih gledišta te osmislili likovne koncepte i izradili radove.


Rad umjetnika Darka Masneca Navigator B u formatu videoigre istražuje transformaciju pasivnih objekata u proces s konkretnom funkcijom i konflikt između promišljanja i djelovanja koji iz toga proizlazi.

Slučajan odabir elemenata, asocijacija i jednostavna mehanika omogućuju igračima da sami modeliraju cilj rada.

Obje izložbe otvorene su do 23. 12., a radno vrijeme Galerije je radnim danom od 12 do 20 sati te subotom od 10 do 13 sati.