Radionica na OKIRU ALU

Nadoknade u platnenom nosiocu na štafelajnim slikama

Radionica Nadoknade u platnenom nosiocu na štafelajnim slikama održat će se 22. i 23. siječnja 2020., u Zamenhofovoj 14, s početkom u 15:00 sati.

Voditeljica radionice je Ivana Sambolić, dipl. konz.-rest., viša konzervatorica-restauratorica, uže specijalnosti slike na različitim nosiocima, zaposlena na Hrvatskom restauratorskom zavodu, Odsjek 2 za štafelajno slikarstvo, te alumni Odsjeka za konzerviranje i restauriranje umjetnina.

Radionica je dvodnevna, a sastojat će se iz teorijskog i praktičnog dijela. U teorijskom dijelu, student će kroz primjere iz osobnog rada voditeljice i njenog dugogodišnjeg iskustva vidjeti pristupe i metode rješavanja problema različitih vrsta oštećenja platenih niti, nadoknada platna i saniranja poderotina i raspora u platnenom nosiocu štafelajnih slika.

U praktičnom dijelu radionice, voditeljica će demonstrirati metode koje često koristi u svom profesionalnom radu, a studenti će imati priliku iskušati primjenu tih metoda na probama oštećenog platna.

Radionica će se održati u srijedu i četvrtak 22. i 23. siječnja 2020. u velikom atelieru Odsjeka za konzerviranje i restauriranje umjetnina Akademije likovnih umjetnosti, Zamenhofova 14, od 15:00 do 18:00 sati.

Radionica je predviđena i obavezna za studente 3. I 4. God. OKIRU R-S i nije otvorena za javnost.

Radni jezik hrvatski.

Radionica je realizirana pomoću sredstva Sveučilišta u Zagrebu, u organizaciji doc. art. Barbare Horvat Kavazović i red. prof. mr. art. Tamare Ukrainčik.