COVID-19 Uputa ALU studentima i zaposlenicima

Poštovani studenti i djelatnici,

Ovim vas putem obavještavamo da je za sada dvoje naših studenata u samoizolaciji zbog povratka iz inozemstva, odnosno zbog kontinuiranog boravka uz osobu koja se vratila iz inozemstva, sukladno uputama nadležnih institucija.

Uputa Epidemiološkog zavoda je da i dalje provodimo sve propisane mjere, da studente uputimo na držanje razmaka u međusobnoj komunikaciji bez fizičkog kontakta (rukovanje, grljenje), pranje ruku prema uputama koje se nalaze kod svakog umivaonika i porte, te što češće provjetravanje prostora.

Uputa za studente i djelatnike je pratiti informacije koje se mogu dobiti službenim kanalima preko HZJZ (Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo) https://www.hzjz.hr/sluzba-epidemiologija-zarazne-bolesti/koronavirus-najnovije-preporuke/ i nacionalnog kriznog stožera civilne zaštite https://vlada.gov.hr/koronavirus.

Nastava se dalje održava prema uobičajenom rasporedu dok ne dobijemo drugačiji naputak. U slučaju privremenog zatvaranja Akademije, nastava će se nastaviti održavati online, za što se nastavnici već pripremaju.

Podsjećamo, ukoliko netko od vas ima povišenu tjelesnu temperaturu ili neki drugi od simptoma (kašalj, otežano disanje, bol u mišićima, umor), molimo vas da NE DOLAZITE na nastavu, već da o tome telefonski obavijestite svojeg izabranog liječnika opće/obiteljske medicine i službe ALU putem alu@alu.hr maila.

Također, ukoliko ste u zadnja dva tjedna bili u inozemstvu, molimo vas da sukladno uputama ostanete u dvotjednoj izolaciji te o tome obavijestite nadležnog epidemiologa i službe ALU. Brojevi dežurnih epidemiologa po županijama dostupni su u posebnom dokumentu.

Pratite situaciju i važne obavijesti na našoj web stranici, te nam se obratite s povjerenjem ukoliko imate bilo kakvih pitanja i/ili nedoumica.

Telefonski brojevi epidemiologa (Link na PDF)