Studentski projekt: Kako vidim budućnost

Studenti Diplomskog sveučilišnog studija Ilustracija na Odsjeku za vizualne i medijske umjetnosti Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku (www.uaos.unios.hr) pod mentorstvom izv. prof. art. Stanislava Marijanovića pokrenuli su međunarodni projekt Kako vidim budućnost / How I See the Future. 

Cilj projekta je da studenti pomoću vizualnog umjetničkog medija, služeći se vlastitim senzibilitetom i maštom, zorno prikažu osobni pogled na budućnost kako bi ih se potaklo na uključivanje u donošenje odluka važnih za oblikovanje svijeta (njihove) sutrašnjice.

Studentski radovi prikupljaju se putem web stranice www.howiseethefuture.com na kojoj se nalaze sve potrebne upute i putem koje se Projekt realizira. Oni će u okviru organiziranih projekcija biti sustavno predstavljani javnosti. Pozivi na sudjelovanje ciklički će se obnavljati, a kada Projekt akumulira više od 500 radova, oblikovat će se i digitalni, virtualni muzej.

Predviđeno je da prvo predstavljanje ovog projekta, s pomoću projekcije pristiglih studentskih radova, bude u Galeriji Klovićevi dvori u Zagrebu (www.gkd.hr) tijekom 8. hrvatskog bijenala ilustracije. Riječ je o izložbi s međunarodnim ugledom koja će biti otvorena 2. lipnja 2020. godine. Više pojedinosti o svemu možete saznati iz priloženog Poziva na sudjelovanje te na mrežnoj stranici howiseethefuture.com putem koje se Projekt i realizira.

POZIV (Link na PDF)