Stručna platforma obnovi.zg online

Stručna platforma obnovi.zg za razmjenu podataka o Zagrebu i potresima od danas je dostupna online.

Nekoliko dana nakon potresa, strukovna udruženja arhitekata, urbanista i povjesničara umjetnosti zatražila su hitno formiranje Koordinacije stručnjaka koji bi vodili obnovu grada, te su stavili na raspolaganje svoje stručne kapacitete. Veliki je broj strukovnih udruga i institucija, među kojima i Akademija likovnih umjetnosti, koje podržavaju ovu hvalevrijednu inicijativu.

Platforma je pokrenuta sa ciljem sakupljanja i razmjene relevantne raznorodne dokumentacije, a okuplja širi krug stručne i zainteresirane javnosti te međusobno povezuje institucije i pojedince s korisnim i vrijednim iskustvima, jer su prijenos i dijeljenje informacija jedan od ključnih preduvjeta za osmišljavanje uspješnih, stručnih i provedivih rješenja za obnovu.

Platforma prikuplja informacije o postojećim repozitorijima podataka o Zagrebu, kao i o domaćim i inozemnim stručnim radovima i primjerima koji se bave temom sanacije posljedica potresa te služi da se informacije povežu i, po mogućnosti, geolociraju.

Pregled i pretraživanje mogući su prema geolokaciji, autorima, institucijama, izdavačima, nazivu, ključnim riječima, vremenskim odrednicama, vrsti priloga i temi.

http://obnovi-zg.uha.hr/