Natječaj za izlaganje u Galeriji Šira u 2021. god.

Akademija likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu raspisuje

Natječaj za izlaganje u Galeriji Šira u 2021. godini

1. Uvjeti natječaja:

Na natječaj za izložbe, umjetničke projekte/lab/radionice/work in progress i sl. mogu se prijaviti isključivo prijedlozi/koncepti koji su detaljno-idejno, organizacijski i vremenski razrađeni te u fazi pripreme.
Komisijski odabran/-u izložbu/projekt i uvršten/-u u godišnji izložbeni program ne može se mijenjati, autor/-ica ima obavezu izvesti ga u dogovorenom terminu prema unaprijed dogovorenim uvjetima.

2. Rok prijave: 01.09.2020. godine u ponoć

3. Način podnošenja prijave: isključivo na e-mail adresu: klittvay@alu.hr

Napomena: svi materijali (idejni koncept rada, fotografije, CV, tehničke specifikacije, troškovnik) moraju se nalaziti u privitku e-maila, ne u tekstu e-maila, jer u suprotnom neće biti prihvaćeni

4. Profil sudionika natječaja:

Studenti diplomskih studija, diplomanti, studenti specijalističkih i doktorskih studija, dobitnici rektorove nagrade i summa cum laude (automatski ulazak u konkurenciju), alumni (do 5 godina od diplome), studenti međunarodne razmjene, studenti partnerskih Akademija u i izvan Hrvatske.

5. Prednost u izlagačkom programu imati će:

  • Projekti suradnje umjetničkih Akademija (Likovne, Dramske, Muzičke) u Zagrebu, Hrvatskoj i inozemstvu: projekti unutar te kategorije imati će prednost pred ostalim projektima jer jačaju međuinstitucionalnu, kulturnu i međunarodnu suradnju Akademije i njezinih partnera;
  • Projekti sastavnica Sveučilišta u Zagrebu;
  • Projekti koji osim izložbenog dijela stavljaju naglasak na popratni dio izložbenog programa (npr.  radionice, tribine, predavanja, edukativni programi, razgovori s umjetnikom, i sl.).

6. Natječajna dokumentacija:

Potrebno je priložiti: Idejni koncept projekta, tehničku dokumentaciju, troškovnik, fotodokumentaciju, životopis autora (s naznačenom e-mail adresom i brojem mobitela).

7. Natječajne kategorije:

  • Samostalna izložba (do 3 autora)
  • Skupna izložba (više od 3 autora)
  • Umjetnički projekt/lab/radionica/ work in progress i sl.
  • Popratni program (odvija se između 2 otvorenja izložbi)

8. Odabir radova:  

Stručno povjerenstvo sastavljeno od 5 članova - profesora ALU Zagreb i voditeljice Galerije Šira po završetku natječaja za prijavu izložbenih projekata odabire i sastavlja program izložbene djelatnosti.  
Stručno povjerenstvo neće razmatrati prijave koju su nepravodobne te koje ne odgovaraju uvjetima predviđenim ovim natječajem.

9. Rezultati natječaja: biti će objavljeni 15. rujna 2020. godine na web stranicama ALU i Galerije Šira, facebook stranici Galerije Šira i na oglasnoj ploči upravne zgrade ALU u Ilici 85

10. Realizacija natječaja za izložbenu djelatnost u 2021. godini (siječanj 2021. – prosinac 2021.):

  • Primanje prijava na natječaj: do 01. 09. 2020.
  • Objava rezultata natječaja: 15. 09. 2020.
  • Otvorenje 1. izložbe u Galeriji Šira u 2020. godini: tijekom siječnja 2021.

11. Broj izložbi/projekata/radionica: cca 20

O radu Galerije Šira kao i o popratnom dijelu programa izložbene djelatnosti više informacija možete potražiti na facebook stranici Šire: https://www.facebook.com/GalerijaShira/?ref=aymt_homepage_panel

Za sva pitanja obratite se voditeljici Galerije Šira Korani Littvay, mag.hist.art. :  
mob: 099 244 2117, e-mail: klittvay@alu.hr

Natječaj za izlaganje u Galeriji Šira u 2021. godini (Link na PDF)