Rainbow Walkaway

Međusveučilišni projekt UNIC (Europsko sveučilište postindustrijskih gradova, https://unic.eu/hr, https://www.pravo.unizg.hr/unic)  u kojem sudjeluje Sveučilište  u Zagrebu, a čiji je nositelj Pravni fakultet, priprema u ponedjeljak 11. studenog 2021. zajednički niz aktivnosti pod nazivom Rainbow Walkaway. Na taj datum obilježava se Međunarodni dan izlaska iz ormara. Cilj obilježavanja Dana izlaska iz ormara je osvješćivanje svih građanki i građana o LGBTIQA+ zajednici i njenim članicama i članovima.

Projekt stvaranja UNIC-a ima tri glavne komponente, od kojih je jedna Akademija izrazite raznolikosti (Superdiversity Academy). Ista treba potaknuti sva sveučilišta iz UNIC saveza na prihvaćanje studenata i zaposlenika svih karakteristika i podrijetla. Stoga je studentsko-nastavnička udruga ZA-Pravo (https://www.pravo.unizg.hr/studenti/udruge/za-pravo), čija sma predsjedavajuća upravnog odbora, s izrazitim veseljem primila poziv UNIC-a (čija je koordinatorica Koraljka Modić Stanke uključena u ovaj mail) da se priključimo organizaciji Rainbow Walkawaya na Sveučilištu u Zagrebu. Ovu ideju potaklo je UNIC partnersko sveučilište iz Corka, a priključit će mu i Sveučilište iz Maastrichta. Za obilježavanje Dana izlaska iz ormara - Rainbow Walkawaya imam i podršku Rektora, a i dekana Pravnog fakulteta.

Pozivamo studentice i studente, nastavnice i nastavnike, kao i sve djelatnice i djelatnike Akademije likovnih umjetnosti da nam se pridruže na javnom okupljanju u povodu Dana izlaska iz ormara pod nazivom "Rainbow Walkaway" u prostoru ispred HNK u ponedjeljak 11. studenoga od 11 do 13 sati! Ukoliko su vaše studentice i studenti voljne i u mogućnosti svojim radovima obogatiti ovaj naš događaj, bit će nam iznimno drago uključiti ih u završne dogovore oko organizacije.