UPUTE O ULASKU NA ALU OD 15. STUDENOG 2021. GODINE.

Poštovane/poštovani,

Nacionalni stožer civilne zaštite najavio je da se od 15. studenog širi upotreba COVID potvrda koje će biti obvezne za zaposlenike i korisnike javnih i državnih službi te da će potvrda o cijepljenju, preboljenju ili negativan test od sredine studenog biti obavezna za sve zaposlenike državnih i javnih službi, kao i za građane koji će se koristiti njihovim uslugama i dolaziti u njihove prostore.

Slijedom navedenog, ovime najavljujemo svim zaposlenicima i studentima ALU da je od ponedjeljka 15. studenog 2021. godine ulaz na ALU moguć samo uz predočenje COVID potvrde odnosno dokaza o cijepljenju / preboljenju / negativnom testu na COVID.

Za one zaposlenike i studente koji se nisu cijepili niti su preboljeli COVID izvjesno je da će biti uvedena obveza testiranja u registriranim ustanovama no još nisu objavljene precizne smjernice Stožera / Ministarstva znanosti i obrazovanja / Sveučilišta u Zagrebu o obavljanju samog testiranja, snošenju troškova itd.

S obzirom na navedeno, molim vas da od ponedjeljka 15. studenog 2021. god. svi zaposlenici i studenti ALU koji posjeduju COVID potvrdu istu pripreme u papirnatom ili digitalnom obliku pri ulasku u prostore ALU.

Oni koji su se cijepili, ali još im nije izdana COVID potvrda, mogu pokazati potvrdu o obavljenom cijepljenju u primjenjivom broju doza, ovisno o vrsti cjepiva.

Svi ostali zaposlenici i studenti ALU koji nemaju COVID potvrdu, odnosno, dokaz o cijepljenju ili preboljenju COVID-a neka obvezno prate mailove, web stranicu i druge komunikacijske kanale ALU radi primanja preciznih uputa koje očekujemo od Sveučilišta u Zagrebu, Ministarstva znanosti i obrazovanja, sastavljene temeljem odluke Stožera civilne zaštite, jer će za njih biti obvezno testiranje na COVID. Odmah po primitku očekivanih naputaka, iste ćemo proslijediti mailom, objaviti na webu ALU te na drugim komunikacijskim kanalima.

Dakako, ova uputa se odnosi i na sve stranke i treće osobe koje ulaze na ALU – od 15. studenog 2021. godine ulaz je moguć samo uz uz predočenje COVID potvrde odnosno dokaza o cijepljenju / preboljenju / negativnom testu na COVID.

Također, podsjećam da ostaju na snazi sve do sada uvedene epidemiološke mjere na ALU o obveznom nošenju zaštitnih maski preko nosa/usta u prostorima ALU, držanju razmaka, mjerenju temperature, dezinfekciji ruku i dr.

Pozivam vas da pratite stranice Nacionalnog stožera civilne zaštite https://civilna-zastita.gov.hr/odluke-stozera-civilne-zastite-rh-za-sprecavanje-sirenja-zaraze-koronavirusom/2304 i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo: https://www.hzjz.hr/sluzba-epidemiologija-zarazne-bolesti/koronavirus-najnovije-preporuke/.

U slučaju sumnje da ste oboljeli od COVID-a ili da ste bili u kontaktu s oboljelom osobom, bez odgode se javite na podrska@alu.unizg.hr i ALU će svakako učiniti maksimum da vam se odobri praćenje ili održavanje online nastave ili rad od kuće.

Sve informacije o koronavirusu možete dobiti pozivom na broj 113 svakim danom od 8 do 21 sat.

Pozivam vas da odgovornim ponašanjem u pandemijskoj situaciji visokozarazne smrtonosne bolesti pridonesete usporavanju njenog prenošenja kako bi čitava ALU mogla čim duže funkcionirati te kako bi se izbjegle nepotrebne posljedice po zdravlje sviju.

Lijepi pozdrav,

DEKAN

red.prof.art. Tomislav Buntak