Philip Napier i John Byrne

Predavanje i predstavljanje radova, Akademija likovnih umjetnosti (Ilica 85, velika predavaona) u utorak, 16. 11. 2021. u 17.00 sati.
 
U sklopu ovogodišnjeg, 6. bijenala slikarstva, umjetnici Philip Napier i John Byrne održat će predavanje i predstaviti svoje radove na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, u sklopu programa „Irish Days“.
 
John Byrne je rođen u Belfastu, završio je u Slade School u Londonu. Živi i radi u Dublinu od 1996. Autor je niza istaknutih umjetničkih djela u javnom prostoru, uključujući „Dublinsku Posljednju večeru“, 2004., „Misneach“ 2010. (monumentalnu konjanička skulptura u Ballymunu). Izražava se i u performansu (performans The Border Interpretative Centre). Trenutno radi na novom umjetničkom djelu u javnom prostoru za Vijeće Fingal Co.

Philip Napier je pedagog i umjetnik, a trenutno radi kao voditelj Škole likovnih umjetnosti na Nacionalnom fakultetu za umjetnost i dizajn u Dublinu. Napier radi pojedinačno i u suradnji s raznim institucijama, a rukovodio je i sudjelovao na velikim umjetničkim manifestacijama. O djelima Philipa Napiera pisalo se i u nacionalnom te međunarodnom tisku, poput Los Angeles Timesa, Sunday Timesa, Irish Timesa, Art Monthly i dr. Napier je jedan od osnivača Flaxart Studios u Belfastu, a član je i Odbora za planiranje u galeriji i studijima FE mcWillam.