ODLUKA DEKANA O ULASKU U ZGRADE ALU OD 16.11.2021. – COVID POTVRDE I TESTIRANJE

Nastavno na aktualnu epidemiološku situaciju vezano uz širenje zarazne bolesti COVID-19 ( SARS-CoV-2 tj. korona virus), svi zaposlenici, vanjski suradnici te posjetitelji Akademije likovnih umjetnosti za ulazak u zgrade Akademije obvezni su počevši od utorka 16. studenog 2021. godine predočiti EU digitalnu ili tiskanu COVID potvrdu ili odgovarajući  drugi dokaz o cijepljenju, preboljenoj bolesti odnosno negativnom testu na virus SARS-CoV.

Osobe koje su cijepljene cjepivom protiv bolesti COVID-19 trebaju predočiti  važeću EU digitalnu COVID potvrdu o cijepljenju (https://eudigitalnacovidpotvrda.hr/hr/covid-potvrde/potvrda-o-cijepljenju).

Osobe koje su preboljele COVID-19 trebaju predočiti važeću EU digitalnu COVID potvrdu o preboljenju (https://eudigitalnacovidpotvrda.hr/hr/covidpotvrde/potvrda-o-preboljenju).

Osobe koje imaju negativan nalaz PCR testa ili brzog antigenskog testa na virus SARS-CoV-2  trebaju predočiti važeću EU digitalnu COVID potvrdu o testiranju ili odgovarajući drugi dokaz (https://www.eudigitalnacovidpotvrda.hr/hr/covid-potvrde/potvrda-o-testiranju).

Osobe koje su se cijepile, ali još im nije izdana COVID potvrda, mogu pokazati službenu potvrdu o obavljenom cijepljenju u primjenjivom broju doza, ovisno o vrsti cjepiva s naznakom valjanosti potvrde.

Obveza iz stavka 1. ove točke za sada se ne odnosi na studente.  Studenti ALU kao i studenti drugih akademija i fakulteta Sveučilišta u Zagrebu koji sudjeluju u realizaciji zajedničkih umjetničkih i znanstvenih projekata mogu ulaziti na ALU, za sada,  bez predočenja opisanih COVID potvrda / negativnog testa na ulasku u zgradu, ali uz strogo pridržavanje epidemioloških mjera navedenih u ovoj Odluci.

Link na kompletan tekst odluke. (PDF)