Božićna Arkadija

Knjižara Arkadija na Trgu bana Jelačića pretvorena je u magično carstvo Harry Pottera. Zavirite…

Za magično uređenje unutrašnjosti i izloga Arkadije dugi je niz godina zadužen poznati umjetnik Mario Miše, autor i idejni začetnik krila za Victoria’s Secret anđelice. Royal Opera House u Londonu, teatar Colon u Bogoti, filmovi “Pirati s Kariba” i “Igre gladi” samo su neki od mjesta i projekata na kojima je radio ovaj hvaljeni hrvatski umjetnik s adresom u Londonu.

Mario Miše s ovom temom bio je posebno inspiriran jer je i sam veliki ljubitelj malog čarobnjaka i svih knjiga J. K. Rowling, a zagrebačku knjižaru pretvorio je u čarobnjačku školu u kojoj nema bezjaka!

Poput raskošne prosinačke gozbe, knjige su pomno složene kao dekoracija na stolovima i pozivaju da ih pročitate.

Brižno i promišljeno kreirana božićna priča pripremala se dva tjedna, a uz Marija i glavnu asistenticu, u projektu je sudjelovalo i osmero studenata zagrebačke Likovne akademije.

Više vidjeti na poveznici: https://www.dblog.hr/price/mario-mise-napravio-mini-hogwarts-u-skolskoj-knjizi/

O prošlogodišnjem uređenju Arkadije:

Šestu godinu zaredom umjetnik Mario Miše u knjižari Arkadija stvara pažnje vrijednu božićnu priču koja jednako privlači kako odrasle, tako i najmlađe čitatelje. Potaknut hit knjigom “Život na našem planetu”, kao i svevremenskom “Šumom Striborovom” Ivane Brlić – Mažuranić, umjetnik je instalirao veliko drvo na ulazu u knjižaru te bijelo obojene grane u ostatku knjižare. Umjesto klasičnih božićnih ukrasa na odbačenim granama oraha, koje je Miše pažljivo sakupljao sa suradnicima ne bi li stvorio božićno drvo kojem će dati novi život, vise hit knjige.

Više vidjeti na poveznici: https://www.jutarnji.hr/domidizajn/interijeri/zagrebacka-gradska-knjizara-arkadija-zablistala-u-blagdanskom-ruhu-i-nosi-vaznu-poruku-15035911