Časopis SKICA - poziv za suradnike

Uredništvo časopisa studenata Akademije likovnih umjetnosti „SKICA“ raspisuje

POZIV za suradnice i suradnike za SKICU – VOL 6: „ Apsolutni prostor “

Pozivamo sve studentice i studente Akademije likovnih umjetnosti, ali i drugih umjetničkih akademija te srodnih fakulteta da nam se pridruže u oblikovanju pisanog (tekstovi) i vizualnog (fotografije, ilustracije, strip) sadržaja novog broja studentskog časopisa SKICA – VOL 6 koji će na jasan i zanimljiv način kroz rubrike časopisa obraditi temu broja: „ Apsolutni prostor “

Časopis studenata Akademije likovnih umjetnosti SKICA u novom broju bavi se propitivanjem pojma apsolutnog prostora. Iako pojam definira fizika, prirodna znanost koja se bavi proučavanjem gibanja i međuodnosom materije i energije, činilo se sasvim logično da ovaj koncept povežemo s umjetnošću. Naime, potreba za likovnim izražajem zasigurno je prisutna kod većine umjetnika, a prostor sastavljamo, rastavljamo, dodajemo i oduzimamo. Proučavajući međuodnose forme i antiforme lako zaboravljamo na radni ili izložbeni prostor u kojeg smo i sami uronjeni, a počinje se nametati pitanje: Što je za umjetnika apsolutni prostor?

NAČIN PRIJAVE

Radi evidencije suradnika, molimo sve zainteresirane studentice i studente se jave najkasnije do 21. veljače 2022. godine na alu.skica@gmail.com sa sljedećim podacima:

Ime i prezime

Odsjek i godina studija

Akademija / Fakultet

Kontakt mobitel

Interesira me suradnja u području:

a)      pisanja članaka

b)     fotografiranja za članke

c)      ilustracije za članke

d)     strip vezan uz temu broja („Apsolutni prostor“) ili neku od rubrika (npr. Studosfera)

e)     ostalo: (upisati što)

Ako već imaš prijedloge tema, članaka ili drugih sadržaja, molimo u prijavu uključi i slijedeće podatke:

a)      prijedlog naziva članka / stripa ili sl.

b)     sažetak predloženog članka / stripa ili sl.

Ako te zanima neka rubrika specifično, molimo napiši nam koja:

Rubrike časopisa

       I.          Tema broja – Tema ovogodišnjeg broja časopisa je „ Apsolutni prostor “. Temu broja vodi glavna urednica Sanda Črnelč (crnelcsanda@gmail.com).

      II.          Vizualne umjetnosti – Ova je rubrika posvećena vizualnoj kulturi i događajima na sceni te osvrtima na aktualne izložbe. Urednica ove rubrike je Iva Japec (iva.japec15@gmail.com).

    III.          Studosfera – U ovoj se rubrici nalaze sve teme koje pokrivaju uzbudljivost studentskog života, s posebnim naglaskom na studentske projekte kao i iskustva sa studentskih putovanja i/ili razmjena. Urednica je Anamarija Kvas (anamarija.spur@gmail.com).

    IV.          Kultivator – U ovoj rubrici preklapaju se kultura i društvo s ciljem obuhvaćanja šireg pojma umjetnosti koja se razmatra kroz filozofiju, psihologiju, sociologiju. Urednica je Laura Stojkoski (stojkoski.laura@gmail.com) .

     V.          Tehnoskop – Ova rubrika namijenjena je povezivanju umjetnosti, tehnologije i znanosti s ciljem isticanja važnosti interdisciplinarnog pristupa propitivanja umjetnosti. Urednica je Nika Belc (nikapikaizmozambika@gmail.com).

    VI.          Portreti – Ova rubrika namijenjena je predstavljanju procesa djelovanja, rada i razmišljanja sadašnjih i bivših studenata ALU. Urednica je Helena Bosnić (bosnichelena@gmail.com)

----

Grafička / vizualna urednica SKICE zadužena za vizualne materijale je Nika Vrbica (nika.vrbica@gmail.com).

 

Veselimo se vašem sudjelovanju! :-)

Uredništvo časopisa studenata Akademije likovnih umjetnosti SKICA