Ivana Stećuk: Dijalog

Interaktivni performans/happening/izvedba diplomskog rada

Otvorenje izložbe i izvedba performansa: 16.2.2022. u 20 sati

Izložba je otvorena: 16. - 20. 2. 2022. od 16 do 20 sati

Što se događa kada krenemo otvarati ladice u glavi i istresemo na površinu njihov sadržaj? Što se događa kada smo neoprostivo iskreni sami prema sebi? Kada smo u trenutku sa svojim stanjima i osjećajima i kada smo svjesni da pred sobom možemo biti bilo koja verzija sebe?
Rad Dijalog inspiriran je srazom subjektivnih želja i objektivnih mogućnosti gdje se pojedinac ili skupina susreće s pitanjima identiteta, misli i osjećaja. Tko sam ja? Jesam li samo djelić svojih misli ili osjećaja i mogu li se i trebam li se uopće osloboditi od toga?

Performans Dijalog istražuje odnos izvođača i identiteta kanaliziranog putem osjećaja i misli koji ispoljava na površinu u obliku nosivog objekta ili izbljuvka koji smo si sami zadali. Identiteti, tj. uloge u koje smo se dobrovoljno uvukli postaju ograničavajuće i iz njih se ne možemo osloboditi. Mjesto izvedbe je Galerija 90-60-90 u velikoj dvorani Pogona Jedinstvo. Performans u trajanju od petnaestak minuta uključuje autorsku glazbu Anje Mergeduš, izvođače, pokret i šivane nosive objekte.

Ivana Stećuk (1997.) svojim radovima hvata misli, osjećaje i trenutke u svakodnevici dajući pritom sitnicama i greškama glavne uloge. Izražava se kroz tekstilne instalacije, objekte, performanse i umjetničke knjige. Igrama riječi vezenjem daje treću i taktilnu dimenziju. Pohađa prvu godinu MA studija Grafika ALU u Zagrebu u klasi prof. M. Vodopije. Izlagala je na tri samostalne i više grupnih izložbi u zemlji i inozemstvu. Dobitnica je dviju Rektorovih nagrada, obje za veliki timski znanstveni i umjetnički rad: „Instalacija i rekviziti za predstavu Tri Sestre“ u suradnji sa Akademijom likovnih umjetnosti i Akademijom dramskih umjetnosti 2021., te "Kulturno-umjetnička suradnja studenata Filozofskog fakulteta i Akademije likovnih umjetnosti u stvaranju kazališne predstave Sablasna sonata" 2019. godine.

Diplomski rad Ivane Stećuk pod mentorstvom je Mirjane Vodopije i Silvia Vujičića.

Organizacija: 90-60-90/ Platforma za suvremenu umjetnost / Voditeljica programa i kustosica: Marijana Stanić / Koordinatorica programa: Tena Bakšaj/ Tehnička podrška: Željko Bašković

Projekt su podržali: Gradski ured za obrazovanje kulturu i sport Grad Zagreb, Ministarstvo kulture i medija RH.

Ulaz je besplatan. Za posjet izložbi potrebna je važeća EU digitalna Covid potvrda.

https://www.pogon.hr/program/ivana-stecuk-dijalog/

www.udruga906090.org