Strip dijalog: GORAN SUDŽUKA

U petak, 8. 4. 2022. u 17 sati na Nastavničkom odsjeku ALU, Jabukovac 10, održati će se još jedan  STRIP DIJALOG čiji gost je GORAN SUDŽUKA

Goran Sudžuka (1969.) stripove je počeo objavljivati 1989. Tijekom devedesetih objavljivao je u gotovo svim hrvatskim strip publikacijama, najčešće sa Darkom Macanom kao scenaristom. 1999. počinje raditi za američko strip tržište na stripu Outlaw Nation (scenario Jamm od najcjenjenijih strip scenarista (Brian K. Vaughan, Garth Ennis, Brian Azzarello). Paralelno povremeno radi i za domaće izdavače ponovo u suradnji sa Darkom Macanom.ie Delano) za koji dobija nagradu Russ manning za najboljeg debitanta. U dvadesetak godina američke karijere surađuje sa svim većim izdavačima (DC Comics/Vertigo, Marvel, Image) i nekim od najcjenjenijih strip scenarista (Brian K. Vaughan, Garth Ennis, Brian Azzarello). Paralelno povremeno radi i za domaće izdavače ponovo u suradnji sa Darkom Macanom.

Predavanje je organizirano kao dio programa i aktivnosti vezanih uz izborni predmet Strip; ovim putem nastavljamo graditi mostove između generacija, povezujući studente koji tek započinju svoju avanturu u stripu s iskustvima profesionalaca koji su svojim radom obogatili domaću scenu stripa.

Gostovanje je otvoreno za sve zainteresirane. Radujemo se vašem dolasku.