Razgovori na Jabukovcu 10 (Marina Bauer)

Pozivamo Vas na gostujuće predavanje Marina Bauer “Nedoumice o struci“ u petak, 29. 4. 2022. u 14.15 sati na Nastavničkom odsjeku ALU, Jabukovac 10 (predavaona 11).

Što je to naša struka i kako se predstaviti? Koji je odnos s drugim strukama i publikom? Kako se vrednuje umjetnički rad i tko ga vrednuje? Što je profesionalna podrška i razmjena, imamo li svoju zajednicu i kako se povezujemo? Više pitanja, manje odgovora...

Marina Bauer (Zagreb, 1972.) diplomirala je 1998. na Kiparskom odsjeku Akademije likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu. Izlaže od 1994. na samostalnim i skupnim izložbama u Hrvatskoj i inozemstvu te sudjeluje na likovnim simpozijima i radionicama. Autorica je više javnih ambijentalnih skulptura i instalacija te dobitnica nekoliko nagrada za svoj rad.  Na ALU u Zagrebu priprema doktorat na Poslijediplomskom doktorskom studiju kiparstva na temu „Tjelesna percepcija u doživljaju kiparskog djela“. Od 2002. godine radi kao nastavnica na Akademiji likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu na Kiparskom i Nastavničkom odsjeku, prvo u zvanju asistentice, a potom docentice (od 2015.). Od 2016. godine, u svojstvu vanjske suradnice, predaje na izbornom kolegiju Uvod u psihologiju umjetnosti koji je osmislila i pokrenula zajedno sa psihologinjom dr. sc. Ivom Šverko. Članica je HDLU-a, HZSU-a te europske mreže Sculpture Network. Od 2017. godine koordinatorica je za Hrvatsku te, u sklopu projekata te međunarodne mreže, u Zagrebu organizira niz stručnih događanja.

www.marinabauer.com