10. Festival svjetske književnosti

Jubilarni, deseti Festival svjetske književnosti uskoro otvara svoja vrata u najljepšim prostorima grada Zagreba! Dom HDLU, Knjižara Fraktura i Botanički vrt ugostit će slavna imena svjetske i domaće književnosti u čarobno doba godine – od 4. do 9. rujna! Sjajni programi poput Razotkrivanja, Dvostrukog portreta i Okruglog stola ispreplest će najbolje naslove iz područja proze, poezije i publicistike, a za savršen dojam pobrinut će se najbolji voditelji, moderatori i prevoditelji.

Autorice i autori iz čak četrnaest zemalja smjestit će se početkom rujna u Zagreb – između ostalih, Bernardine Evaristo, Dror Mišani i Milena Marković – a njihov zvjezdani status prati sjaj književnih nagrada koje drže u rukama: Prix Goncourt, The Man Booker, Costa Book of the Year…

Festival svjetske književnosti nezamisliv je bez potpore naših pokrovitelja i medijskih partnera, kojima od srca zahvaljujemo, kao i svim prevoditeljima, simultanim prevoditeljima koji vjerno interpretiraju razgovore i diskusije, moderatorima razgovora i književnim kritičarima.
Posjetite najbolji književno-kulturni događaj na ovim prostorima, i to potpuno besplatno – jer cijenimo vjernost publike koja nam se vraća iz godine u godinu!

Cjelovit program Festivala dostupan je na linku!

https://magazin.fraktura.hr/hr/programski-letak-fsk-2022-0

Vijest prenesena s: https://ms-my.facebook.com/events/2760588894071339

Vidjeti i na: https://www.tportal.hr/kultura/clanak/jubilarni-10-festival-svjetske-knjizevnosti-pocinje-s-prvim-danima-rujna-a-ulaz-na-sve-programe-bit-ce-slobodan-20220829