Iva Ćurić: PROTOKOL ZABUNE

Otvorenje izložbe Ive Ćurić ”Protokol zabune” u srijedu, 21. prosinca 2022. u 19 sati u Galeriji MATICE HRVATSKE, Ulica Matice hrvatske 2, 10000 Zagreb. Izložba je otvorena od 21. prosinca 2022. do 10. siječnja 2023.

Kustosi: Vanja Babić i Željko Marciuš

Iva Ćurić prezentira svoju najnoviju ambijentalnu instalaciju pod nazivom Protokol zabune, specijalno osmišljenu za prostor Galerije MH. U fokusu autoričina interesa nalazi se u današnje vrijeme nadasve aktualna tema dezinformiranja, koju ona tretira multimedijalno, stvarajući kod posjetitelja utisak nesigurnosti i klaustrofobije, ali ga istodobno čini i znatiželjnim te ga potiče na istraživanje. U ovom dojmljivom radu obilje odgovora te odsustvo bilo kakvih sadržaja segmenti su identične problematike koju umjetnica komunicira posredstvom digitalne slike s jedne te sirovih materijalnih artefakata s druge strane.

Iva Ćurić (Zagreb, 1984.) diplomirala je na ALU Sveučilišta u Zagrebu, u klasi prof. Ines Krasić. Svoje umjetničko istraživanje usmjerava na kolaboraciju sa znanstveno-tehničkim područjem s naglaskom na ispitivanje percepcije, odnosa vidljivosti i nevidljivosti, teme podataka i informacija. Svoj rad izlagala je u Hrvatskoj i inozemstvu te je dobitnica priznanja HAZU u području grafike. Zaposlena je kao asistentica na ALU Sveučilišta u Zagrebu.