Izložba studentice Katarine Kocijan u Njemačkoj

7. travnja 2023. u sklopu godišnjeg programa Kreativquartier Ruhrort u Duisburgu, otvara se prva samostalna izložba Katarine Kocijan. Izložba je koncipirana kao nastavak izbornog kolegija Narativ kojeg pri Akademiji likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu vodi suradnica Ana Mušćet.

U skladu s kolegijem, unutar kojega studenti proučavaju narativ kao fenomen u polju umjetničkog stvaralaštva i istraživanja te stečena znanja primjenjuju na vlastiti umjetnički proces, Katarina Kocijan pokazat će projekciju filma MIMEZIS/F12, uz popratne vizualne elemente u obliku radne mape te izvadcima i zabilješkama, uz koje će održati razgovor o svome radu i objasniti način pristupa istraživanju. 

Film MIMEZIS/F12 nastao je na radionici "Skica, proba, igra" pod mentorstvom Tomislava Šobana 2021. godine. Prikazivao se na 31. Danima hrvatskoga filma i 18. izdanju internacionalnog festivala eksperimentalnog filma 25FPS, te je emitiran na HRT3 u sklopu emisije Animatik. Ovom izložbom mlada umjetnica nadograđuje dosadašnji radni proces u obliku ekstenzije snimljenog filma: uočavanje narativnosti djela (povezanosti niza prikazanih kauzalnih trenutaka) usmjereno je na njegovu ponovnu izvedbu. Na koji način djelo može govoriti za sebe, potom na koji način valja govoriti o djelu.

Izložba se može pogledati do 30. travnja 2023.

BIOGRAFIJA

Katarina Kocijan rođena je 1997. u Rijeci. Opću gimnaziju završila je 2016. u Malome Lošinju. Akademiju likovnih umjetnosti u Zagrebu upisuje 2018. godine godine. Trenutno je 1. godina diplomskog studija na slikarskome odsjeku pod mentorstvom Duje Jurića te sumentorstvom Siniše Reberskog. Do sada je izlagala na nekoliko skupnih izložbi te na 31. Danima hrvatskoga filma i 18. izadnju internacionalnog festivala eksperimentalnog filma 25FPS 2022. godine sa filmom „MIMEZIS/F12“. Iste godine film je emitiran na HRT3 u sklopu emisije Animatik.

Više na https://dasplusamneumarkt.de/