Projekt ASH MA - završni sastanak

ALU tim (doc. art. Ivan Skvrce, as. Nikola Bojić, Ivana Tkalčić, Veronika Koprivnjak) sudjelovao je na završnom radnom sastanku projekta “Art, Science and Health MA programme” (ERASMUS+).

Od 20. do 23. travnja, na Fakultetu medija i komunikacije u Beogradu održan je završni radni sastanak međunarodnog konzorcija projekta Erasmus Mundus Design Measures “Art, Science and Health MA programme” (ASH MA).

Glavni cilj projekta je intenziviranje uloge suvremenog umjetničkog istraživanja i prakse u okviru humanističkih znanosti o zdravlju. Budući program će se baviti kritičkim istraživanjem i preispitivanjem koncepata zdravlja u njegovom najširem smislu, uključujući dobrobit, liječenje, brigu, te poimanje bolesti u ljudskim i ne-ljudskim okolnostima. Program cilja odgovoriti na kompleksne društvene i kulturne promjene vezane sa suvremenom problematikom zdravlja.

Članovi projektnog konzorcija su Akademija likovnih umjetnosti, Sveučilište u Zagrebu (voditeljska institucija); Odjel za audio i vizualne umjetnosti, Jonsko sveučilište u Grčkoj; Fakultet medija i komunikacije, Sveučilište Singidunum iz Srbije te udruga KONTEJNER iz Zagreba.