Razgovori na Jabukovcu 10 Kolekcionart

Kolekcionart

Pozivamo Vas na predavanje Nik Kolveshi Radlović, Bartol Fabijanić, Filip Mojzeš, Toma Trbuljak “Kolekcionart Želimo umjetnost učiniti pristupačnijom” u srijedu, 3. svibnja 2023. u 11 sati, predavaonica 8, Jabukovac 10.

Kolekcionart

Želimo umjetnost učiniti pristupačnijom.

Što, i tko, je Kolekcionart?

Kolekcionart su osnovali četvorica dugogodišnjih prijatelja koji tvore eklektičnu, no svakako složnu skupinu ljudi u ranim tridesetim godinama sa željom da zajednički interes i ljubav prema umjetnosti usmjere u projekt koji će imati širi utjecaj na domaću kulturno-umjetničku scenu i društvenu svakodnevicu. Kolekcionart je nova digitalna art platforma koja promovira mlade hrvatske umjetnike i putem koje je kroz selekcionirani pristup moguće njihove radove kupiti direktno uz mogućnost dostave na kućnu adresu.

Kolekcionart tim čine ekonomist Nik Kolveshi Radlović, povjesničar umjetnosti i sociolog Bartol Fabijanić, režiser Filip Mojzeš i pravnik Toma Trbuljak. Ideja za pokretanje ove – za naše prilike jedinstvene – platforme rodila se na temelju vlastitog iskustva kupovine jednog umjetničkog rada mladog umjetnika na nekom od prodajnih sajmova kakvih je u posljednje vrijeme u Zagrebu sve više… Vrlo brzo, a kroz prijateljski razgovor, spomenuta četvorka je počela razrađivati ideju koja je danas realizirana u vidu web-platforme koja trenutno prezentira deset mladih umjetnika koji su ili na završnim godinama akademskog studija ili su nedavno (unazad nekoliko godina) diplomirali. To su redom umjetnici Lorena Almaši, Bartol Galović, Klasja Habjan, Nikica Jurković, Tea Lovrić, Ivan Oštarčević, Luisa Pascu, Jurica Pušenjak, Nikolina Segarić i Iva Zagoda, a plan je Kolekcionarta ovaj popis (uskoro) proširivati.

Više o platformi: www.kolekcionart.com