Morana Mandac: Čuvam vas

Srdačno Vas pozivamo na otvorenje izložbe

MORANA MANDAC: ČUVAM VAS

u petak, 26.svibnja u 19 sati,  Galerija Kranjčar, Kaptol 26

Čuvam vas, umjetnički je rad nastao iz osjećaja ljubavi i posesivnosti prema uskom krugu voljenih osoba. Ljutnju uzrokovanu njihovom odsutnosti pokušavam utažiti fizičkim činom čuvanja i ispijanja njihove krvi. Svatko od njih  darovao mi je krv kako bi moja posesivnost bila u miru. Ispijanje krvi predstavlja prihvaćanje žrtve koju su oni učinili za mene, zahvalnost i utaživanje želje za fizičkom prisutnošću.

Ljubav i krv usko su povezane. Nositeljice su života, kako ovog opipljivog tako i onog duhovnog. Krv je tekućina koja kroz organizam prenosi hranjive tvari i kisik te samim time omogućuje život. Ljubav je potrebna tom istom organizmu kako bi se razvio na psihičkoj i duhovnoj razini. One izviru jedna iz druge, osnažuju i hrane jedna drugu.
Sadržaj fotografija je skup bljeskova uspomena koje se pojavljuju kao svakodnevne, utješne slike vremena provedenog s voljenim osobama.

(iz teksta autorice)
Teme radova Morane Mandac često su povezane s prolaznošću i smrti, a mediji kojima se do sada koristila bili su grafika, crtež, ilustracija, fotografija i digitalna grafika. Rad Čuvam vas diplomski je rad na sveučilišnom diplomskom studiju Grafika Akademije likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu izrađen pod mentorstvom prof. Mirjane Vodopije i komentorstvom dr.sc. Olge Majcen Linn.

RADNO VRIJEME:
ponedjeljak - petak 11:00 - 19:00
subota 11:00 - 14:00