Animafest Zagreb 2023 u Galeriji ŠIRA

Poštovani, zadovoljstvo nam je pozvati Vas na otvorenje  gostujuće skupne izložbe radova studenata  Akademije umjetnosti Sveučilišta Nova Gorica, Slovenija, koje će se ostvariti u sklopu višegodišnje  uspješne suradnje sa Svjetskim festivalom animiranog filma- Animafest Zagreb 2023. Izložba će biti otvorena u ponedjeljak, 5. 6. 2023. u 13 h, u galeriji Šira.

Iz predgovora izložbe:

 “Bit animacije je u stvaranju  novih svjetova od nule, to je umjetnička forma koja isprepliće različite kreativne discipline, uključujući slikarstvo, skulpturu, fotografiju i film, kako bi proizvela zadivljujuća djela koja su veća od zbroja svojih dijelova. Na Akademiji umjetnosti Sveučilišta Nova Gorica nastojimo studentima ponuditi širok raspon izražajnih alata, kako bi studenti istraživali izvan tradicionalnih umjetničkih granica. Studenti djeluju i kao vodeći autori i kao članovi dinamičnih kreativnih timova. Kroz program stječu razumijevanje područja koje su odabrali, a istovremeno razvijaju široku bazu znanja i kritički pogled na suvremene tehnologije, umjetnost, informacijske medije i društvo. Naša je misija usmjeriti studente u diplomante koji ne samo da posjeduju vještine, već i kreativnu iskru i sposobnosti kritičkog razmišljanja potrebne za napredovanje u industriji koja se stalno razvija.

Na izložbi predstavljamo diplomske filmove Miha Reje, Anje Paternoster, Katarine Blažič, Amadeje Kirbiš i Nike Karner te diplomski film Sandre Jovanovske. Projekti sadašnjih studenata Dragane Stanković, Domena Sajovica, Melite Sandrin, Tamare Taskove, Nede Ivanović, Anđeline Petrović još su u produkciji i predstavljeni su scenografijama, lutkama, animacijskim sekvencama i AR nacrtima. Mentori studentima  bili su Kolja Saksida (voditelj Modula animacije) i Timon Leder. Na izložbi će biti prikazan i izbor iz redovitih gostujućih mentorskih produkcijskih radionica koje organiziramo - uključujući kratke radove producirane s Michaelom Freijem, Milošem Tomićem, Sashom Svirsky & Nadyom Svirskaia te na radionici u suradnji sa Stoptrik festivalom, pod mentorstvom Huga Covarrubiasa.”

Izložba je ostvarena uz financijsku potporu Ministarstva kulture i medija i Gradskog ureda za kulturu Grada Zagreba.

Izložbu u galeriji Šira možete pogledati u radnom vremenu Galerije (pon-pet: 9-16 h, 18-20 h, subotom: 11-16 h) do 9. 6. 2023.

Pratite nas na stranicama i Instagram profilu  galerije Šira :

https://www.facebook.com/GalerijaShira/

http://www.shira.alu.hr