ALU Perspektiva 2023./ The best of

Otvorenje: Galerija Prsten (Dom HDLU), petak, 1.rujna 2023., 20 h

ALU Perspektiva je projekt zamišljen kao dodatni format i proširenje Završne izložbe ALU Zagreb koja se održava na Akademiji likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu svake godine u kontekstu obilježavanja Dana Akademije- 8.lipnja, sa željom podsjećanja na dan osnivanja prve likovne akademije u Hrvatskoj davne 1907. godine, ali i predstavljanja završnih radova svih studenata i studentica ALU svih 6 odsjeka Akademije i na svim godinama preddiplomskog i diplomskog studija.

Cilj rujanskog izdanja projekta pod nazivom “ALU perspektiva 2023. /The best of” je ekstrahiranje najboljih studentskih radova iz produkcije radova nastalih tijekom akademske 2022./2023. godine, uz osvještavanje  značaja umjetničke kreativnosti i prisutnosti djela različitih oblika i pristupa umjetničkog stvaralaštva.

S obzirom na preseljenje i obnovu ALU Zagreb za koju se nadamo da će doprinijeti stvaranju novog formata visoko umjetničkog likovnog obrazovanja u Republici Hrvatskoj, smatramo da održavanje i prezentiranje projekta kao što je ALU Perspektiva  stvara dobru akumulaciju energije za jačanje umjetničkog stvaralaštva, ohrabrivanje vrhunske produkcije te promijenu društva putem umjetničke kreativnosti.

Budući razvoj projekta i njegovi nastavci koji slijede otvarat će tako iznova prostor za stalnu kreativnu promjenu svim generacijama umjetnika i umjetnica uz ohrabrenje, podstrek i posebnu promociju najmlađih generacija koje dolaze.

Radno vrijeme izložbe

Utorak – nedjelja: 11.00 – 19.00

Zatvoreno ponedjeljkom i praznicima