Artupunktura 2023 - Organska inteligencija/Učenje suživota

Poštovani,

Zadovoljstvo nam je pozvati Vas na otvorenje programa ALU Zagreb pod nazivom  “Organska inteligencija/ učenje suživota” koji će se u sklopu ovogodišnjeg projekta  Artupuktura 2023. održati u subotu, 14.10.2023. godine u 20 h galeriji Šira.

Artupunktura, jedinstveni projekt Turističke zajednice grada Zagreba i partnera, predstavlja platformu za kulturu i umjetnost koja objedinjuje brojna umjetnička događanja i kulturne projekte tijekom jeseni u Zagrebu. Zajedničkim umjetničkim djelovanjem brojnih umjetničkih organizacija, kolektiva i umjetnika na specifičnim točkama grada, želi se probuditi njegova vitalna energija i dodatno potaknuti kulturna ponuda te, tako, pozicionirati grad Zagreb kao kreativno središte i odredište urbane i suvremene kulturne scene ovog dijela Europe.

Akademija likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu  treću godinu sudjeluje u art platformi Artupunktura. Prošle godine se ALU u projekt uključila izložbom “ALU Perspektiva“ koja je predstavila presjek najboljih godišnjih studentskih  radova svih 6 odsjeka ALU i 5 pozivnih međunarodnih izložbi, a u sklopu ovogodišnje teme projekta „Mapiranje novih vizija i ekosustava grada“ uključuje se  pozivnom skupnom izložbom radova diplomantice i alumna ALU Zagreb te Urbanim land art projektom u vidu instalacija i popratnog programa.

Izložba pod nazivom „Organska inteligencija-učenje suživota„ autora- Sare Tomas, Tina Dožića, Teute Gatolin i Vjerana Vukašinovića.  biti će realizirana u galeriji Šira od 12.-21.10., dok će Urban land art projekt u produkciji i pod mentorstvom Alena Novoselca, Ivane Ožetski i  Nataše Hrust te studenata ALU Zagreb: Julijane Bočkaj, Kaje Dujmić, Marije Jakupanec, Marine Brkić, Matee Despot i Rudija Markovića u vidu instalacija biti postavljen u užem centru Zagreba, na potezu od Botaničkog vrta, Trga kralja Tomislava, preko Trga J.J. Strossmayera, do Trga bana Jelačića.

Uz instalacije,popratni Urban land art program biti će postavljen u galeriji Putolovac od 17.-21.10.2023.

Svi programi biti će realizirani i u sklopu manifestacije Reli po galerijama koja će se održati 14.10. 2023. i u sklopu koje će galerija Šira biti ishodišna točka.

Izložbu u galeriji Šira možete pogledati u radnom vremenu Galerije (pon-pet: 9-16 h, 18-20 h, subotom: 11-16h) od 12.-21.10.2023.

Izložbu u galeriji Putolovac možete pogledati u radnom vremenu Galerije ( pon-sub: 17-20 h) , od 17.-21.10.2023.

Izložba je ostvarena uz financijsku potporu Turističke zajednice grada Zagreba

PLAKAT ARTUPUNKTURA ŠIRA (Link na PDF)

PLAKAT ARTUPUNKTURA PUTOLOVAC (Link na PDF)

ARTUPUNKTURA Katalog (Link na PDF)

Pratite nas na web i facebook stranicama i Instagram profilima:

www.alu.unizg.hr

www.shira.alu.hr

www.artupunktura.hr

 

www.facebook.com/akademijalikovnih.umjetnosti

www.facebook.com/GalerijaShira

www.facebook.com/visitzagreb

www.facebook.com/relipogalerijama

 

ig:@aluzagreb

ig: @galerijashira

ig: @zagrebtourist

ig:@relipogalerijama

S poštovanjem,

Korana Littvay, mag.edu.pov.umj.i sla.

Voditeljica fundusa umjetnina i zbirke studentskih radova
Voditeljica Galerije Šira

Akademija likovnih umjetnosti
Sveučilište u Zagrebu
Ilica 85
10000 Zagreb

Kontakti:

klittvay@alu.hr

099 244 2117