Galerija AŽ – izložba „Križanja i krivudanja“

Izložba studenata OZAFIN ALU: „Križanja i krivudanja“, 29. travnja 2024. u 19 sati

Galerija AŽ / Atelijeri Žitnjak, Žitnjak 53, Zagreb

Polazeći od teme hodanja, studenti i studentice smjera Novi mediji, Odsjeka za animirani film i nove medije Akademije likovnih umjetnosti, razmišljali su o Žitnjaku, točkama gdje se preklapa urbano s prirodnim, o kartografiji, vremenu provedenom u hodanju, relacijama uspostavljenim s prostorom i tijelom, kako onim ograđenim i slobodnim, tako zapuštenim, te o međusobnim odnosima.

Situacija u kojoj iz jedne periferije u Dubravi, gdje je trenutno smještena ALU, posjećujemo drugu, Žitnjak, otvorila nam je prostor ruba grada i donijela nove linije kretanja.

Izložba sažima proces koji se odvijao tijekom devet tjedana unutar kojih su studenti i studentice razvijali radove, čitali tekstove, provodili vrijeme u diskusiji i druženju te istraživali kvart(ove).

Sudjelovala je miješana grupa studenata i studentica s druge godine prijediplomskog i prve godine diplomskog studija: Ivana Bojanić, Šimun Bućan, Bruno Butorac, Mithat Can Demir, Ivana Galić, Rene Hazulin, Hana Hostić, Melita Kovačević, Monika Miloševski, Ivan Lučev, Ana Pašić, Ivana Šerić, Mate Nikola Tonković i David Wilhelm, zajedno s umjetničkom suradnicom Katerinom Dudom i voditeljicom Galerije AŽ, Mirnom Rul.

atelijerizitnjak.com

facebook.com/atelijerizitnjak

Program Galerije AŽ u 2024. godini podržavaju Zaklada Kultura nova i Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, te Gradski ured za kulturu, međugradsku i međunarodnu suradnju i civilno društvo Grada Zagreba.