Nagrađene studentice - Festival Notte di fiaba

Nagrađene studentice u sklopu festivala Notte di fiaba, Riva del Garda, Italija

Kao i prošle, 2023. godine, studentice naše Akademije sudjelovale su na natječaju za dječju ilustraciju u sklopu festivala Notte di fiaba u Riva del Garda, u Italiji. Prošle godine, četiri studentice su ušle u katalog i na izložbu u muzeju MAG (Museo Alto Garda). Tri od njih su i nagrađene (Ivana Flekštajn drugom nagradom, Doria Jantolić trećom i Hana Volner posebnom nagradom Livio Sossi).

Ovogodišnja tema natječaja bila je priča o Pocahontas (skraćena i prilagođena, nova priča). Za natječaj je trebalo napraviti storyboard za cijelu knjigu i dvije duplerice u finalnoj izvedbi. Žiri je radio u sastavu Francesca Tancini, Eleonora Cumer, Matteo Gubellini, Svjetlan Junaković, Franco Pivetti i Chiara Tomasi. Sudjelovale su tri studentice s ALU i sve tri su nagrađene: Vanja Jambrek prvom nagradom (4. godina Grafike, klasa prof. dr. art. Roberta Šimraka), Doria Jantolić drugom nagradom (4. godina Grafike, klasa prof. art. Svjetlana Junakovića) i Ivana Flekštajn pohvalom (4. godina Grafike, klasa prof. dr. art. Roberta Šimraka). Sveukupno će u katalog ući 35 ilustratora, od prijavljenih 500, što samo govori o kakvom se uspjehu naših studentica radi.

Prva nagrada nosi realizaciju knjige o Pocahontas za velikog talijanskog izdavača Giunti Editore iz Firenze, novčanu nagradu i putovanje u Italiju na svečanu dodjelu nagrade u kolovozu 2024. Druga nagrada je novčana i još uključuje izradu plakata za idući NDF festival, te put u Italiju na dodjelu nagrade.

Ilustracije su dijelom realizirane kroz kolegij Ilustracija 2, prof. art. Svjetlana Junakovića i Dominika Vukovića, stručnog suradnika.