Manuel Šumberac i Marija Ott Franolić

Pozivamo Vas na

Razgovore u Prozorima

O SLIKAMA I PRIČAMA: MANUEL ŠUMBERAC I MARIJA OTT FRANOLIĆ

utorak, 30. 4. 2024. u 18.30 h

Kako je Manuel Šumberac postao ilustrator i animator i kako teče njegov kreativni proces? Koliko dugo je ilustrirao Priče iz davnine Ivane Brlić-Mažuranić i je li mu to bio velik izazov? Kako je počeo raditi na stranom tržištu i koje je razlike primijetio na našem i inozemnom izdavačkom nebu? Što je za njega dobra knjiga i kakve knjige i slikovnice sam voli čitati?

O ovim i brojnim drugim temama razgovarat će ilustrator Manuel Šumberac i književna kritičarka i teoretičarka Marija Ott Franolić.

Manuel Šumberac je ilustrator i animator. Magistrirao je Animirani film i nove medije na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Autor je animiranih filmova, glazbenih video spotova, namjenskih filmova, knjiga za djecu, naslovnica knjiga te niza publikacija na domaćem i stranom tržištu. Za svoj je rad višestruko nagrađivan. Predaje na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu.

Marija Ott Franolić je književna kritičarka, teoretičarka i urednica, s Andom Bukvić Pažin je napisala knjigu "Velika važnost malih priča: zašto i kako čitati djeci".
_____________________

O PROGRAMU

Ovo je treći razgovor u sklopu programa Razgovori u Prozorima: Slikovnica kao medij na razmeđu umjetnosti i učenja koji se odvija u suradnji Galerije Prozori s portalom Moderna vremena. Program proizlazi iz prvotnog koncepcijskog i izložbenog usmjerenja Galerije Prozori prema izlaganju ilustracije te s vremenskim odmakom propituje odnos slike i teksta u mediju slikovnice u suvremenom kontekstu, s naglaskom na njihovom umjetničkom, kritičkom i aktivirajućem potencijalu.

Više o programu: https://www.kgz.hr/hr/dogadjanja/o-slikama-i-pricama-manuel-sumberac-i-marija-ott-franolic/66658

Program podržava Ministarstvo kulture i medija RH i Gradski ured za kulturu, međugradsku i međunarodnu suradnju i civilno društvo Grada Zagreba.

Galerija Prozori
Knjižnica S. S. Kranjčevića

Zapoljska 1

10000 Zagreb