Kolekcionart.com / stvaranje tržišta za mlade umjetnike

Galerija Šira, Preradovićeva 13, Zagreb
Kolekcionart.com / stvaranje tržišta za mlade umjetnike, 14. svibnja 2024. u 19 sati

Kolekcionart.com digitalna je platforma koja je u svojih prvih godinu dana postojanja uspjela dati doprinos dinamiziranju tržišta umjetnina u Hrvatskoj s posebnim naglaskom na stvaranje tržišta za mlade vizualne umjetnike. Trenutno je na platformi predstavljeno 15 umjetnika, od apsolvenata do onih koji su akademiju završili unazad desetak godina. Kombinacijom komunikacije putem digitalnih kanala i kroz live evente uspjeli su aktivirati zajednicu ljubitelja umjetnosti koja sada po prvi puta do djela mladih umjetnika može doći 365 dana u godini putem jednostavnog i transparentnog procesa.

Dečki iz Kolekcionarta dolaze u Širu gdje će pričati o sljedećim temama:

  1. Zašto smo pokrenuli Kolekcionart i kako smo zadovoljni s prvom godinom djelovanja? Kakvo je zapravo tržište umjetnina u Hrvatskoj iz našeg iskustva?
  2. Na koji način umjetnici mogu pristupiti platformi i što je ono što tražimo kada biramo nove umjetnike? Kakvi radovi najbolje rezoniraju s publikom?
  3. Više o ljetnoj umjetničkoj rezidenciji koju Kolekcionart organizira u suradnji s Galerijom Antun Gojak u Makarskoj od 13.07. - 28.07.
    Prijave su otvorene do 15.05., a više o rezidenciji na njihovom webu!
  4. Q&A

Dođite na prezentaciju u Širu - utorak u 19 sati.
Vidimo se!

URL:
https://www.shira.alu.hr/izlozbe/kolekcionart-com-stvaranje-trzista-za-mlade-umjetnike/