Poziv za izlaganje u Galeriji Događanja u 2025. godini

Poziv za izlaganje u Galeriji Događanja u 2025. godini.

Rok prijave: 10. lipnja

Galerija Događanja raspisuje Poziv za izlaganje u 2025. godini usmjeren ka samostalnim i kolektivnim prijedlozima i koncepcijama. Smještena unutar Centra za kulturu na Peščenici koji 2025. godine obilježava sedamdeset godina svojeg djelovanja, Galerija Događanja poziva autore/ice da svojim prijedlozima obogate obljetnicu Centra KNAP.

Od samih svojih početaka Centar aktivno sudjeluje u društvenom i kulturnom životu građana s jasnim ciljem poboljšanja kvalitete života stanovnika i oplemenjivanja svakodnevnog življenja kako u gradskoj četvrti Peščenica – Žitnjak, tako i šire. Upravo kroz temu PROSTOR(I) I ZAJEDNICA želi se potaknuti na razmišljanja o međudjelovanju grada i njegovih stanovnika. Prijedlozi radova unutar teme PROSTOR(I) i ZAJEDNICA mogu se odnositi primjerice na: transformacije urbanog prostora na velikom gradskom mjerilu ili malom mjerilu gradske četvrti, pitanja doprinosa građana i mogućnosti aktivacije njihovog sudjelovanja u poboljšanju životne okoline, memoriju stanovnika o prostorima i događajima koji su ih obilježili. Prijedlozi se ne moraju nužno odnositi na prostor Peščenice ili Grada Zagreba. Prihvaćaju se i prijedlozi koji se bave imaginarnim prostorima ili procesima stvaranja prostora u simboličkom smislu.

U okviru zadane teme poziv je otvoren za samostalne izložbe, eksperimentalne, problemske, izvedbene i diskurzivne forme.

Prijava se šalje objedinjena (jedan dokument, PDF format) isključivo elektroničkom poštom na: galerija@knap.hr s naznakom „ZA IZLAGANJE U 2025. GODINI“.

Sve informacije o sadržaju prijave potražite na:

https://www.knap.hr/centar/galerija-dogadanja-poziv-za-izlaganje-u-2025-godini/