RADIONICA MOTIVACIJSKI RAZGOVORI

„Motivacijski razgovori“ na temu kako završiti sveučilišni prijediplomski studij i upisati sveučilišni diplomski studij na Akademiji likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu održali su se tijekom svibnja 2024. na dvije lokacije za studente/ice svih odsjeka koji će ove ak. god. postati prvostupnici/ce.

Osim administrativnog informiranja o rokovima, uvjetima i dokumentima za završetak studija te upis diplomskoga studija na ALU studenti/ce su dobili razne korisne savjete i preporuke vezano za studentski status i studentska prava, izradu završnoga rada, životopisa, pisama motivacije, smještaja u studentski dom, ostvarivanje prava na stipendije, plaćanje školarine i kako koristiti dostupne informacije putem weba ALU kao što je repozitorij, dokumenti, pravilnici,  informacijski paket te weba sveučilišta gdje se nalazi natječaj, tablica upisnih mjesta.

Pitanja koja su bila najčešće postavljena odnosila su se na pripremu mape/portfolio, na rokove završetka studija, ( što je sve potrebno napraviti za završetak studija), na postupak, na prestanak studentskih prava završetkom studija, osobito reguliranje prava kao smještaj u studentski dom, novčane izdatke.

Osobiti doprinos dale su naše bivše studentice a sada suradnice na radionici Veronika Koprivnjak i Franka Zec od kojih smo dobili informacije iz osobnog iskustva kako je njima bilo kada su one završavale i upisivale studij na ALU.