Štand ALU na 19. Smotri sveučilišta u Zagrebu 2014.
(većinski autor štanda je Ivan Fijolić - na slici)

ALU na 19. SMOTRI SVEUČILIŠTA u Zagrebu

Devetnaesta Smotra Sveučilišta započela je svečanim otvaranjem 14. studenoga 2014. u Francuskom paviljonu Studentskog centra u Zagrebu, uz program koji su pripremili studenti umjetničkih akademija Sveučilišta u Zagrebu. Akademija likovnih umjetnosti tim je povodom prikazala izbor najboljih studentskih animiranih filmova nastalih za vrijeme njihovog studija na Odsjeku za animirani film i nove medije. Smotru je otvorio rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damir Boras. Uz prorektore, dekane, profesore i studente, Smotru Sveučilišta su posjetili brojni uzvanici i gosti.

Tijekom 14. i 15. studenoga na informativnom štandu Akademije likovnih umjetnosti u Studentskom centru u Zagrebu (Savska 2), budući su studenti mogli dobiti informacije o prijamnim ispitima i razredbenim postupcima, te upisima i tijeku studija na šest odsjeka ALU.

Osim toga, Akademija se predstavila kao jedan od inicijatora Strategije razvoja kreativnosti u osnovnoškolskom i srednjoškolskom odgoju i obrazovanju, čiji je cilj stvaranje dugoročnog izvora za kreativno i inovativno društvo, razvijenu kulturu, kulturološku pismenost i samosvijest, te gospodarstvo visoke dodane vrijednosti.