Feminističke teorije i prakse

Obrazovni modul

KREATIVNI KRITIČKI LABORATORIJ – FEMINISTIČKE TEORIJE I PRAKSE

Centar za ženske studije u suradnji s Akademijom likovnih umjetnosti realizirat će tijekom travnja 2016. godine nastavni modul Kreativni kritički laboratorij – Feminističke teorije i prakse. U okviru modula analizirat će se i podučavati nosivi tematski sadržaji,  epistemološki dosezi i spoznajne 'intervencije’ feminističkih teorija  u suvremena teorijska promišljanja, posebice ona o statusu roda unutar različitih polja suvremenog iskustva, znanstvenih modusa i kulturnih praksi kao i procesa performativnih mapiranja i kritičke imaginacije. U izvođenju  obrazovnog modula, uz interdisciplinarno motrište i interaktivnost kao metodičke spoznajne alatke, koriste se različiti  znanstveni pristupi, izvori i područja  spoznavanja poput  vizualne kulture, lingvistike, socijalne historije, filozofije, kritičke geografije, multimedija, umjetničke prakse, semiotike.

Nastavni modul namijenjen je studenticama i studentima umjetničkih akademija i studija humanistike Sveučilišta u Zagrebu. Program se sastoji od šest predavanja koja će se održati na Akademiji likovnih umjetnosti, te tri umjetničke radionice. Akademija likovnih umjetnosti podnijela je Sveučilištu u Zagrebu zahtjev za priznavanje 2 ECTS boda za izvannastavne aktivnosti.

Raspored i detaljni opis programa s radnim biografijama predavačica i umjetnica koje ga izvode, odnosno sadržajem predavanja i umjetničkih radionica možete preuzeti ovdje.

Prijave se primaju do 15. ožujka 2016. na e-mail adresu obrazovni@zenstud.hr, a uz prijavu je potrebno priložiti motivacijsko pismo, budući da je broj sudionica i sudionika ograničen.