Predavanje u Kabinetu slikarskog odsjeka ALU 

ILIJA ŠOŠKIĆ: Akcioniranje umjetničkog čina i umjetnost akcije od 70-ih do danas.

U petak, 28. travnja 2017. u 18:00 sati u Kabinetu slikarskog odsjeka ALU, Ilica 85. (I. kat).

Pozivamo Vas na predavanje Ilije Šoškića ''Akcioniranje umjetničkog čina i umjetnost akcije od 70-ih do danas'' koje će se održati u petak 28.4. u 18:00 h u Kabinetu slikarskog odsjeka Akademije likovnih umjetnosti u Zagerbu, Ilica 85.

Predavanje će se održati u sklopu projekta RUNAWAY ART - suradnja MSU Zagreb i Slikarskog odsjeka ALU i ŠPUD Zagreb. Program financiraju Ministarstvo kulture RH i ART MENTOR FOUNDATION LUCERNE.

O autoru

Ilija Šoškić (1935.) jedan je od najvažnijih umjetnika konceptulne umjetnosti u bivšoj Jugoslaviji, pionir performansa, video umjetnosti i instalacije. Začetnik je novih umjetničkih praksi 70-ih godina. Radi i živi u Italiji od 1969. godine. Njegov umjetnički rad spaja i kritički elaborira elemente kulturalnog i političkog mita (Hero, Venus, PPPasolini…), dramatičnost prirode (Zygote, After the chaos - egg, Traphos…) i metafizičke fantazije(S.A.T.O.R., Entscheidungsproblem, Obiter dicta…)., 2011. godine predstavljao je Republiku Crnu Goru u nacionalnom paviljonu Na 54. Venecijanskom bijenalu (u projektu MACCO Cetinje)  i Italiju te iste godine (Port of Art, Central Europe Initiative Trieste)

POZIVNICA (Link)