Sajam stipendija i visokog obrazovanja

Svečano otvorenje 13. sajma stipendija i visokog obrazovanja, 17.10.2017., Zagreb

Poštovana/i, zadovoljstvo nam je pozvati Vas, na svečano otvorenje 13. Sajma stipendija i visokog obrazovanja u Zagrebu u organizaciji Instituta za razvoj obrazovanja, koje će se održati u utorak, 17. listopada 2017. od 10:00 do 11:00 sati u malom predvorju Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu

Čast nam je i zadovoljstvo pozvati Vas na svečano otvorenje i domjenak povodom svečanog otvorenja Sajma, pod pokroviteljstvom ovogodišnje Zemlje partner Sajma, Austrije.

Na svečanom otvorenju su pozvani održati govore prof.dr.sc. Branka Ramljak, državna tajnica Ministarstva znanosti i obrazovanja, dr. Andreas Wiedenhoff, veleposlanik Republike Austrije u Republici Hrvatskoj, mr.sc. Antonija Gladović, ravnateljica Agencije za mobilnost i programe EU, dr. sc. Tatijana Petrić, glavna ravnateljica Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu te mr.sc. Ninoslav Šćukanec, izvršni direktor Instituta za razvoj obrazovanja, organizator Sajma. Na domjenak su pozvani predstavnici  visokih učilišta iz Hrvatske i inozemstva, predstavnici studenata te institucija i agencija iz područja visokog obrazovanja, predstavnici/e Zemlje partner, veleposlanstva stranih država u RH te medija.

Nakon svečanog domjenka pozivamo Vas da obiđete izlagački dio Sajma na kojemu će se predstaviti više od 40 izlagačkih institucija te da posjetite zanimljiva predavanja i radionice u sklopu popratnog programa. Iz programa Sajma izdvajamo predstavljanje novih 7.600 stipendija Ministarstva znanosti i obrazovanja za studij u Hrvatskoj koje će doprinijeti gospodarskom razvoju (11.30- 12.30h), seriju predavanja o mogućnostima studiranja, stipendiranja i stručne prakse u Austriji (12.30-14.30h) i brojne druge. Detaljan program Sajma nalazi se na ovom linku.

Sajam stipendija i visokog obrazovanja etablirao se kao prepoznatljiv događaj koji promiče širenje pristupa visokom obrazovanju u Hrvatskoj te poticanje međunarodne mobilnosti, na kojemu se na jednom mjestu predstavljaju stipendije i drugi oblici financijske potpore dostupni hrvatskim građanima za visoko obrazovanje u Hrvatskoj i inozemstvu.

Organizaciju ovogodišnjeg Sajma omogućile su potpore brojnih partnera među kojima izdvajamo: Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Agencija za mobilnost i programe Europske unije, Primorsko-goranska županija te Grad Rijeka (Donatori), Austrijski ured za vanjsku trgovinu u Zagrebu – Advantage Austria (Zemlja partner), Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu i Sveučilište u Rijeci (Glavni Partneri) te RIT Croatia (Sponzor).

Ljubazno Vas molimo za potvrdu Vašeg dolaska na svečano otvorenje Sajma odgovorom na sljedeću e-mail adresu: azrno@iro.hr ili broj telefona; 01 4817195.