RUNAWAY ART 2017./2018.

Kabinet slikarskog odsjeka ALU (Ilica 85, I kat) poziva Vas na nova predavanja u sklopu programa Runaway Art.

Miško Šuvaković:  Otvoreno djelo (izvjesna odstupanja od teorije Umberta Eca).  Predavanje će se održati 7. 12. 2017. godine u 18 sati.

Miško Šuvaković: Liminalne zone slikarstva. Predavanje će se održati 8. 12. 2017. godine u 11 sati.

Runaway Art je trogodišnji projekt suradnje  Muzeja suvremene umjetnosti, Akademije likovnih umjetnosti, Škole primijenjenih umjetnosti i dizajna i švicarske fondacije ARTMENTOR. Edukativni programi suradnje proizlaze iz izložbene djelatnosti i stalnog postava MSU-a, tako se umjetnički radovi, teme ili pak umjetničke pojave interpretiraju kroz edukativne projekte, stručna vodstva, razgovore s umjetnicima, kratke prezentacije, predavanja i seminare. Ovaj program ima višestruku važnost, pored osnaživanja suradnje između institucija, studenti i učenici imat će priliku na zanimljiv i inovativan način upoznati svijet suvremenih umjetničkih praksi.

Dr. sc. Miško Šuvaković (1954.), teorijski pisac i predavač. Redovni je profesor primijenjene estetike, kao i teorije umjetnosti i medija na Fakultetu za medije i komunikacije u Beogradu. Predavao je i ko-rukovodio postdiplomskim studijima teorije umjetnosti i medija na Interdisciplinarnim studijama  Univerziteta umetnosti u Beogradu od 2002. do 2014. godine.  Rukovoditelj je studijskih programa: doktorske akademske  Studije savremenih transdisciplinarnih umetnosti i medija na Fakultetu za medije i komunikacije u Beogradu od 2015. godine. Kao kustos je organizirao niz autorskih izložbi  u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Zagrebu, Ljubljani, Mariboru i Leipzigu. Bavi se teorijom i historijom moderne, avangardne, neoavangardne i suvremene umjetnosti, odnosno, estetičkim istraživanjima umjetnosti i kulture. Napisao je i uredio više od 50 knjiga koje su objavljene na srpskom, hrvatskom, slovenskom i engleskom jeziku. 

RUNAWAY ART (Link na PDF)