Nagrade Ani Sladetić i Miranu Šabiću

Hrvatski umjetnici Ana Sladetić i Miran Šabić osvojili nagrade u Južnoj Koreji

vrijeme: 3.1.2018. mjesto: Južna Koreja url: http://cicamuseum.com/


Ana Sladetić i Miran Šabić, hrvatski umjetnici i docenti umjetničkih akademija u Zagrebu i Osijeku osvojili su međunarodne umjetničke nagrade u Seoulu, Južna Koreja.

Sladetić i Šabić sudjelovali su na 23rd Seoul International Art Festival održanog u Chosun Ilbo galeriji u centru Seoula, te The World Youth Art Festival na kojoj je Ana Sladetić osvojila WCAA Prize Nagradu za najbolji rad u konkurenciji od stotinu radova iz 46 zemalja, a Miran Šabić osvojio je Congresman Award koju dodjeljuje vlada Republike Južne Koreje odnosno saborski zastupnik Wonsik Woo.

Na međunarodnoj izložbi Ana Sladetić sudjelovala je s dijelom izložbe svog doktorskog rada Čisto i krivo (Clean and Wrong) obranjenom na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu 2016. Izložila je dva rada koji su napravljeni posebnom tehnikom sitotiska s termokromatskom bojom na originalni akvarel. Dodirom termokromatska boja nestaje i pojavljuju se crteži u tehnici akvarela.

Na međunarodnoj izložbi Miran Šabić sudjelovao je s dijelom svog doktorskog rada Arhiviranje memorije na granici života i smrti, obranjenom na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu 2017. Instalacija koju je izložio sastojala se od 6 radova u tehnici tuša i pera na prepariranom papiru.

Svojim radovima i javnim izlaganjem predstavljeni su i na Međunarodnom akademskom seminaru Antiwar na Sveučilištu Induk, u dvorani Woonbonghall. Na akademskom seminaru, sudjelovalo je 11 predavača, profesora iz 9 zemalja (Australija, Njemačka, Norveška, Libanon, Maroko, Slovačka, Japan, Iran i Hrvatska).

Ana Sladetić izabrana je također i na još jednom međunarodnom natječaju, te će sudjelovati sa svojim radom Preserving na velikoj međunarodnoj izložbi Portrait 2018, u organizaciji muzeja suvremene umjetnosti CICA Museum, koja će se održati će od 5. do 21. siječnja 2018. u gradu Gyeonggi-do, Južna Koreja.

Vidjeti na: http://www.culturenet.hr/default.aspx?id=80018