Projekt Necropolis - poziv za sudjelovanje

Poziv studenticama i studentima ALU za sudjelovanje u

Projektu Necropolis

Projekt Necropolis osmislili su i vode prof.dr.sc. Susanne Junker s berlinskog Sveučilišta primijenjenih znanosti Beuth i filmski režiser Tim van Beveren. Akademija likovnih umjetnosti u Zagrebu sudjeluje kao partner u istraživanju, odnosno u realizaciji izložbe studentskih radova koja će se po završetku istraživanja postaviti u Berlinu, Varšavi i Vukovaru.

Projekt Necropolis je interdisciplinarno istraživanje koje se kroz primjenu crno-bijele fotografije, filma, grafike, književnih formi, te muzike i zvuka u digitalnim kolažima i montažama bavi audio-vizualnim promišljanjima masovnih stradanja problematizirajući sjećanja na sukobe, građanske nemire, rat i ratne strahote, destrukciju i smrt.

Istraživanje se usredotočuje na tri glavne teme:

- rat, smrt i razaranja u Berlinu od Tridesetogodišnjeg rata (1618. - 1648.) nadalje

- Varšavski geto (listopad 1940. - svibanj 1943.) i Auschwitz

- hrvatski grad Vukovar u Domovinskom ratu 1991.

7. svibnja 2018. prof.dr.sc. Susanne Junker i Tim van Beveren održat će na ALU radionicu i predstaviti dosadašnji tijek istraživanja, a 8., 9. i 10. svibnja planira se zajednički radni boravak zagrebačkih i berlinskih studentica i studenata u Vukovaru.

Pozivaju se studentice i studenti zainteresirani za sudjelovanje u projektu da se do 1. ožujka jave izv.prof.dr.sc. Leonidi Kovač putem maila na leonida.kovac@zg.t-com.hr ili u vrijeme konzultacija srijedom, od 16 do 17 sati, Ilica 85, 2. kat.

Više informacija o projektu može se pronaći na stranicama: http://necropolis-project.org/en/