RADIONICA: Razvoj projekta - od ideje do ...

RADIONICA: Razvoj projekta - od ideje do završnog proizvoda / voditelj: Moritz Neumüller

Akademija dramske umjetnosti (ADU) i Organ Vida, kao hrvatski partneri u projektu Transeurope, pozivaju vas da se prijavite na radionicu "Razvoj projekta - od ideje do završnog proizvoda" Moritza Neumüllera.

Radionica je namijenjena svim fotografima i umjetnicima koji se izražavaju u mediju fotografije i videa, a žele naučiti više o mogućnostima izdavanja, izlaganja i drugim prilikama za predstavljanje vlastitog rada. Sudionici moraju imati dovršeni ili gotovo dovršeni projekt spreman za distribuciju i mogu očekivati da će nakon radionice imati razrađen plan distribucije. Radionica će se održati 17. ožujka 2018. od 9 do 17 sati na ADU (Frankopanska 22, Zagreb), a cijena radionice iznosi 20,00 EUR.

Detaljan opis radionice i prijavnicu možete pronaći ovdje.

Moritz Neumüller austrijski je kustos, edukator i pisac u području fotografije i novih medija koji živi u Barceloni. Suradnik je brojnih institucija (MOMA, NY) i festivala (PHotoEspaña, PhotoIreland), te kustos Aarhus Photobook Week u Danskoj. Osnivač je web platforme The Curator Ship (https://thecuratorship.wordpress.com/) koja objavljuje i distribuira korisne informacije i članke iz područja fotografije i vizualnih umjetnosti.

TRANSEUROPE, novi europski forum za fotografiju i vizualne umjetnosti, promovira i otvara razne mogućnosti za razmjenu i suradnju za europske umjetnike te za umjetničke i obrazovne institucije.
Pokrenuli su ga The Fundación Contemporánea (Španjolska), The Finnish Museum of Photography (Finska) i Euromare (Grčka) uz potporu Europskog fonda Kreativna Europa. Projekt će trajati do kraja 2019. i uključuje brojne radionice, preglede portfelja, grupne izložbe, web platformu i časopis, sve s ciljem povezivanja i razmjene iskustava između umjetnika, stručnjaka i institucija u području vizualnih umjetnosti kako bi se povećala mobilnost i vidljivost umjetnika. Prva aktivnost bit će pripremne radionice s međunarodnim stručnjacima u 14 različitih zemalja od siječnja do ožujka 2018.

Aktivnosti u sklopu Transeurope projekta uključuju:
- web platformu
- 14 pripremnih radionica
- preglede portfelja: Madrid, Atena i Helsinki
- tri grupne izložbe
- časopis s 30 odabranih sudionika

Požurite s prijavama!


Pozdrav od Organ Vida tima!