Panel razgovor: Jezik medija

U ponedjeljak, 12. ožujka u 19 sati / Galerija Spot, Ured za fotografiju, Čanićeva 6.

Povodom izložbe Čovjek koji hoda (bez glave) belgijskog umjetnika Benjamina Verhoevena, Ured za fotografiju organizira panel na temu umjetničkih praksi koje nastaju na sjecištu medija fotografije i filma, propitujući pritom odnose, sličnosti i razlike (kako konceptualne, tako i tehničke) ovih medija. Panel pod nazivom Jezik medija održat će se u ponedjeljak, 12. ožujka u 19 sati u Galeriji Spot, a sudjelovat će umjetnica Ana Hušman te umjetnici Vladislav Knežević i Davor Sanvincenti. Razgovor će moderirati teoretičarka umjetnosti Leonida Kovač

Ana Hušman docentica je na Odsjeku za animirani film i nove medije na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Suosnivačica je udruge RESTART koja godinama provodi programe filmske edukacije. U svojem umjetničkom djelovanju ova autorica istražuje strukturu i teksturu filmskih elemenata kroz različite forme i medije - od filma, instalacije i knjige, pa do slikovnih, zvučnih i tekstualnih zapisa. Dobitnica je niza domaćih i međunarodnih priznanja i nagrada, a njezini su radovi prikazivani na brojnim domaćim i internacionalnim izložbama i festivalima.  

Vladislav Knežević studirao je režiju na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu i na De Vrije Academie u Den Haagu. Suosnivač je Međunarodnog festivala eksperimentalnog filma i videa 25 FPS. Bavi se eksperimentalnim filmom, videom i zvukom, i u svojim radovima uz istraživanje različitih tehnologija tematizira medij filma, filmske kodove i konvencije. Njegovi su filmovi prikazivani na brojnim festivalima u Hrvatskoj i inozemstvu, a za svoj rad osvojio je i nekoliko priznanja, uključujući i Nagradu Oktavijan za najbolji eksperimentalni film na Danima hrvatskog filma 2015. 

Davor Sanvincenti multimedijalni je umjetnik, djeluje u medijima fotografije, filma, videa, svjetlosti, zvuka i medijskog performansa. Nakon studija filozofije na Filozofskom fakultetu u Rijeci, završava studij vizualnih umjetnosti na Europskom institutu dizajna u Milanu. Njegovi interesi obuhvaćaju područje audiovizualne fenomenologije i antropologije vizualne kulture, uz specifičan fokus na uvjete i forme osjetilnosti i percepcije. U svojim radovima istražuje estetske i kvalitativne mogućnosti raznih medija. Njegovi su radovi prikazani na brojnim izložbama, festivalima i muzičkim bijenalima. Dobitnik je niza nagrada i priznanja.

RADNO VRIJEME / OPENING HOURS
pon – pet / Mon – Fri 16 – 20
ili prema dogovoru / or by appointment

Galerija Spot / Spot Gallery
UZF / Ured za fotografiju / Office for Photography
Čanićeva 6, HR-10000 Zagreb, Croatia
www.croatian-photography.com