Predstavljanje knjige o Mrđanu Bajiću

Predstavljanje knjige autorice Leonide Kovač: Mrđan Bajić – Rasprizorujuće transverzale u četvrtak, 19. travnja 2018. u 19 sati u CZKD-u (Paviljon Veljković, Birčaninova 21, Beograd).

Sudjeluju: Leonida Kovač, Borka Pavićević, Jelena Todorović, Ana Bogdanović i Mrđan Bajić

Projekcija: Isidora Nikolić. Jednovečernja prezentacija crteža. Promocija i prodaja bibliografskih primjeraka kojom se financira daljnja suradnja ALU Zagreb i FLU Beograd.

Knjiga Mrdjan Bajić: Rasprizorujuće transverzale bavi se performativima umjetnikovih radova nastalih od 1980-ih do danas. Referencijalno polje tih interdiskurzivnih i intermedijskih radova razmatra se u kontekstu promjene globalne tehnološke, ekonomske, političke i kulturne paradigme koja se dogodila na prijelazu 20. u 21. stoljeće. Pritom se Bajićevi radovi shvaćaju kao kritička umjetnička praksa koja precizno detektira malignosti sustava globalne dominacije, odnosno djelatnih učinaka neokolonijalizma koji se očituje u dinamici financijalizacije.

Autorica knjige je Leonida Kovač, povjesničarka i teoretičarka umjetnosti, kustosica i profesorica na Akademiji likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu.

Vidjeti na: https://www.czkd.org/2018/04/leonida-kovac-mrdjan-bajic-rasprizorujuce-transverzale/