Znanstveni dan o održivom razvoju

Znanstveni dan posvećen održivom razvoju - poziv iz Francuskog instituta u Zagrebu.

Poziv iz Francuskog instituta u Zagrebu za sudjelovanje na „Znanstvenom danu posvećenom održivom razvoju“ koji će se održati 26. lipnja 2018. u Montpellieru.

Cilj ovog susreta je bolje upoznavanje i povezivanje partnera i visokoškolskih i znanstvenih institucija iz  Francuske i mediteranskih zemalja, posebice u području održivog razvoja. Više detalja možete pronaći u nastavku teksta i u prilogu.

Sudjelovanje je besplatno, uz obaveznu prijavu na mail adresu: jasna.bas@diplomatie.gouv.fr.

Francusko veleposlanstvo u Hrvatskoj, u suradnji s Agencijom Campus France i veleposlanstvima Portugala, Španjolske, Italije, Slovenije, Albanije, Grčke i Turske, poziva Vas da sudjelujete na « Znanstvenom danu posvećenom održivom razvoju » namijenjen predstavnicima zemalja mediteranskog područja, a  koji će se održati utorak, 26. lipnja 2018. u Motpellieru.

Cilj ovog susreta je bolje upoznavanje i povezivanje partnera i visokoškolskih i znanstvenih institucija iz  Francuske i mediteranskih zemalja,  koji se bave istraživanjima održivog razvoja. To će biti prilika za umrežavanje, definiranje novih potencijalnih oblika suradnje i znanstvenih projekata kao i definiranje izvora financiranja za njihovu realizaciju. Posebno se želi povezati ili učvrstiti veze izmedju zemalja s obje strane Mediteranskog mora.

U okviru teme održivog razvoja poseban naglasak staviti će se na: upravljanje vodama, klimatske izazove, bioraznolikost, ekologiju i meteorologiju, agrobiologiju i agroekologiju, bioenergiju, ekotehnologiju i sl.

Prvi dio dana biti će posvećen izlaganjima o različitim mogućnostima suradnje izmedju Francuske i ostalih zemalja (sveučilišne, znanstvene, ekonomske…). Govoriti će se o financiranju iz europskih fondova (Obzor 2020) kao i o nacionalnim inicijativama kojima se potiče istraživanje i mobilnost iz područja održivog razvoja.

Drugi dio dana biti će posvećen bilateralnim sastancima sa francuskim institutima i sudionicima, koje će biti potrebno predhodno dogovoriti. Popis francuskih institucija koje će sudjelovati na ovom dogadjanju kao i precizan program bit će poznati sredinom svibnja.

U prilogu možete naći poziv (save the date)  za sudjelovanje na ovom dogadjaju.

Sudjelovanje je besplatno.

Prijave za sudjelovanje potrebno je poslati elektroničkim putem na adresu : jasna.bas@diplomatie.gouv.fr.

Prijava mora sadržavati životopis znanstvenika te motivacijsko pismo za sudjelovanje sa sažetim opisom dosadašnjeg djelovanja u području održivog razvoja.

Institut Français, Hebrangova 2, 10000 Zagreb, CROATIE www.institutfrançais.hr

POZIV (Save the Date) (Link na PDF)